Tort de ciocolată cu vișine – o prăjitură de casă demnă de cele mai notorii restaurante!

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de desert ce uimește prin gust, aromă și aspect, atunci rețeta de mai jos este cea mai bună alegere. Vă prezentăm rețeta unui tort de ciocolată cu vișine. Acesta este un desert fascinant, ce cu siguranță va fi pe placul celor mai iscusiți gurmanzi. Combinația perfectă de blat cu ciocolată și umplutura dulce-acrișoară este o adevărată plăcere pentru papilele gustative. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă demnă de cele mai notorii restaurante.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-50 ml de ulei vegetal

-200 g de ciocolată neagră

-150 g de zahăr

-6 albușuri

-150 g de nuci măcinate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

-350 g de vișine (proaspete sau congelate)

-200 g de zahăr

-6 gălbenușuri

-700 g de smântână 20%

-10 g de gelatină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-125 ml de frișcă

-125 g de ciocolată neagră

-1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiță, amestecați vișinele (fără sâmburi) cu zahărul. Lăsați-o la temperatura camerei, astfel încât vișinele să lase suc. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Faceți focul mai mic și fierbeți timp de 15-20 de minute. Amestecați periodic. Lăsați amestecul obținut să se răcească.

2. Pregătiți blaturile: topiți ciocolata în uleiul cald (nu fierbinte). Bateți albușurile cu ajutorul unui mixer, timp de aproximativ 1 minut. Adăugați zahărul și amestecați până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Cu grijă, adăugați ciocolata cu ulei, apoi nucile. Amestecați cu o spatulă.

3. Tapetați o formă de copt (cu diametrul de 20 cm) cu hârtie. Aranjați aluatul în formă și coaceți în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 10 minute. Micșorați temperatura până la 180°C și coaceți încă timp de 30 de minute. Scoateți pandișpanul din forma de copt și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l de-a lungul, în jumătate.

4. Bateți puțin gălbenușurile cu 100 g de zahăr. Puneți amestecul obținut la baia de aburi și încălziți-l timp de 7-8 minute, până se va îngroșa. Amestecați încontinuu. Lăsați să se răcească.

5. Turnați în vasul cu gelatină 4 linguri de apă și lăsați-l să se umfle. Încălziți gelatina, astfel încât aceasta să se topească și să se transforme într-un amestec omogen. Nu fierbeți gelatina. Turnați amestecul obținut în gălbenușurile cu zahăr (puțin calde). Amestecați.

6. Adăugați smântâna (preventiv, amestecați-o puțin cu un tel).

7. Adăugați la amestecul obținut vișinele cu sirop. Amestecați bine (puteți folosi un mixer la viteză medie). Obțineți o cremă destul de lichidă. Dați-o la frigider pentru câteva minute.

8. Pe un platou aranjați primul blat, apoi ”îmbrăcați-l” cu inelul de la o formă de copt detașabilă. Turnați umplutura și acoperiți-o cu al doilea blat. Dați tortul la frigider pentru 12-24 de ore, astfel încât umplutura să se prindă.

9. Puneți o cratiță mică cu frișcă pe foc. Adăugați ciocolata (ruptă bucăți) și încălziți amestecul, până ciocolata se va topi. Amestecați încontinuu. Dacă se vor forma cocoloașe, treceți glazura printr-o sită. Bateți puțin oul și adăugați-l în vasul cu glazură. Încălziți puțin amestecul obținut (luați-l de pe foc înainte ca acesta să se îngroașe). Acoperiți tortul cu glazură. Decorați după gust. Lăsați tortul la frigider până glazura se va prinde.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1