Tort de ciocolată – ”Fabulos”. Desertul meu preferat…

Tortul ”Fabulos” este destinat tuturor iubitorilor de ciocolată. Acest tort este unul extraordinar de gustos, are blatul și crema din ciocolată și poate fi pregătit pentru ocazii speciale sau în weekend când vă doriți un desert deosebit.

Veți rămâne încântat de gustul acestui desert ciocolătos, cremos, cu blatul pufos și crema extraordinar de gustoasă. Se prepară destul de simplu, trebuie să aveți un pic de răbdare ca să-l puteți savura a doua zi alături de un ceai fierbinte sau o cafea aromată.

Ingrediente pentru pandișpan

– 5 ouă

– 125 g de zahăr

– 125 g de făină

– 1 lingură de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 200 g de lapte condensat fiert

– 200 g de unt

– 50 g de cacao

– 10 ml de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

– 75 g de zahăr

– 75 ml de apă

– 20 ml de coniac

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Bateți ouăle cu zahăr până devine amestecul alb. Adăugați făină cernută cu cacao. Amestecați atent.

2. Turnați aluatul în formă și coaceți la 180 de grade până va fi gata (faceți testul cu scobitoarea, am folosit o formă de 18 cm, fiindcă am utilizat jumătate din cantitatea de ingrediente).

3. Între timp pregătiți crema. Bateți laptele condensat cu unt, adăugați cacao și amestecați cu ulei. Veți obține o cremă lucioasă, cu miros de lapte condensat fiert și ciocolată.

4. Pandișpanul este gata. Scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcorească. Dacă aveți timp îl puteți lăsa peste noapte acoperit cu un prosop. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție, atunci tăiați pandișpanul răcit în 3 foi. Însiropați fiecare foaie de blat (sirop din zahăr, apă și coniac).

5. Ungeți foile de blat cu crema obținută, atât deasupra cât și lateral. Decorați după preferințe. Am presărat cu nuci părțile laterale ale tortului. Dați tortul la frigider și scoateți-l cu o oră înainte de servire.

 

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1