Tort de ciocolată fără coacere – o bunătate ce-mi lasă gura apă…

“Tortul de ciocolată fără coacere” este deosebit de gustos, se prepară foarte simplu și poate concura chiar și cu torturile clasice, care se prepară la cuptor. Tortul se prepară din biscuiți și este umplut cu cremă delicioasă de ciocolată, care este foarte gingașă și are gust intens de cacao. Pentru un aspect mai frumos și lucios, acoperiți tortul cu glazură de frișcă și lapte condensat. Savurați tortul cu o cafea aromată!

INGREDIENTE

-500 g de lapte praf sau amestec pentru copii

-5 linguri de cacao (sau mai mult)

-250 g de unt moale

-1 pahar de apă

-6 linguri de zahăr

-4-5 pachete de biscuiți (500 g)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați laptele praf, cacao și untul până la omogenizare (amestecați mai întâi laptele praf cu cacao, apoi adăugați untul).

2. Puneți apa la foc și dizolvați zahărul (nu aduceți la fierbere). Lăsați siropul să se răcească și amestecați bine cu masa de unt și lapte. Consistența trebuie să fie moale și omogenă, fără cocoloașe.

3. Tapetați o formă cu folie alimentară (preferabil pătrată sau dreptunghiulară) și așezați un strat de biscuiți (este preferabil să lăsați goluri între biscuiți, ca masa de ciocolată să fixeze mai bine tortul) și un strat de masă de ciocolată.

4. Repetați straturile până veți termina toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie din amestec de ciocolată.

5. Dați tortul la frigider, ca să se întărească. Apoi îl puteți acoperi cu glazură de frișcă, lapte condensat și zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1