Tort de ciocolată – în 2 timpi și 3 mișcări obțineți un desert uimitor!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă excelentă de tort, care se prepară foarte simplu și rapid, din ingrediente pe care orice gospodină le are în frigider. Este delicios, cu un gust intens de ciocolată, cu o textură umedă și poroasă. În timpul coacerii blatul își dublează volumul, este foarte pufos.

Secretul constă în adăugarea oțetului la sfârșit. De asemenea, pentru a obține un blat foarte moale și umed, acesta după ce s-a răcit trebuie învelit în folie alimentară pentru câteva ore. Tortul mult visat va fi gata, umed și gustos, poate fi savurat simplu, fără creme și siropuri.

Puteți păstra tortul în folie timp de câteva zile, cu cât va sta mai mult, cu atât va deveni mai gustos și mai moale. Vă recomandăm cu încredere această rețetă, merită încercată!

Ingrediente

-250 g de făină

-1.5 lingurițe de bicarbonat de sodiu

-1 linguriță de sare

-55 g de cacao

-300 g de zahăr

-2 ouă

-60 g de unt

-60 g de ulei de măsline

-2 lingurițe de extract de vanilie

-280 ml de lapte

-1 lingură de oțet de vin (sau obișnuit până la 6%)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Combinați făina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, zahărul și cacao.

2. Amestecați ingredientele ușor cu un tel.

3. Adăugați ouăle, untul, uleiul de măsline, extractul de vanilie, laptele și oțetul de vin. Puteți folosi și alt tip de oțet, important ca acesta să fie slab concentrat (până la 6%).

4. Amestecați toate ingredientele cu mixerul timp de 3-4 minute sau până când aluatul va deveni neted, omogen și lucios.

5. Coaceți blatul în forme de copt cu diametrul de 16-20 cm. IMPORTANT! Aluatul își va dubla volumul, de aceea trebuie să-l turnați în formă până la jumătate. Ungeți forma cu unt și tapetați partea de jos cu hârtie de copt.

6. Coaceți blatul la 175 de grade, timp de aproximativ 50-60 de minute. La început acesta va crește activ, blatul se poate umfla și crăpa, este normal să fie așa, veți obține o textură poroasă.

7. Faceți testul scobitorii după 40 de minute, la fiecare 5 minute.

8. Blatul copt va ieși imediat din formă. Așezați-l pe un grătar cu susul în jos. Înlăturați hârtia de copt.

9. Puneți blatul răcit într-un container etanș sau înveliți-l în folie alimentară pentru cel puțin câteva ore. Veți obține un blat umed și poros. La asamblarea tortului puteți folosi orice fel de cremă. Eu am turnat pur și simplu ganache deasupra și am decorat cu afine.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1