Tort de ciocolată, pe bază de chefir – un desert de casă fascinant, gata într-un timp record!

Vă prezentăm o rețetă genială de tort din ciocolată. Acesta se prepară foarte simplu și rapid. Veți avea nevoie de doar 10 minute pentru prepararea aluatului și încă 10 minute pentru cremă. De restul se ocupă cuptorul. Tortul are un gust fantastic și va avea succes la masa de sărbătoare. Va fi cu siguranță apreciat la cel mai înalt nivel de toți cei ce adoră ciocolata și cafeaua.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 300 g de chefir sau lapte acru

– 1 pahar de zahăr

– 2 ouă

– 2 linguri de ulei

– 2-3 linguri pudră de cacao

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ -VARIANTA NR.1

– 400 g de smântână

– 1 pahar de zahăr

– 200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ – VARIANTA NR.2 

– 2 ouă

– 300 g de zahăr

– 2 linguri de făină

– 400 ml de lapte

– 1 pliculeț de zahăr vanilat

– 200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

PENTRU DECOR

– ciocolată (nuci sau biscuiți)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle într-un bol, cu ajutorul unui tel. Adaugați chefirul și uleiul. Amestecați.

2. Într-un alt bol, amestecați faina cernută cu zahărul, pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Adaugați ouăle bătute cu chefir și ulei. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

3. Turnați aluatul într-o formă detașabilă, preventiv unsă cu ulei (sau tapetată cu hârtie). Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190 grade pentru 50 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Lăsați blatul să se răcească. Tăiați-l de-a lungul, în 3 părți.

5. Preparați crema cu smântână: amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu smântâna și zahărul, folosind un blender sau robot de bucătărie. Obțineți o cremă delicioasă și fină.

6. A 2-ua variantă de cremă: turnați laptele într-o cratiță și aduceți-l până la fierbere. Bateți ouăle cu zahărul, până obțineți o spumă (folosiți un blender sau robot de bucătărie). Treptat adaugați făina cernută. Amestecați încontinuu. Cu un jet subțire, turnați ouăle bătute în laptele fiert. Amestecați într-un tempou mai rapid. Faceți focul mic, adaugați zahărul vanilat și amestecați, folosind un tel. Luați cratița de pe foc. Lăsați crema să se răcească puțin. Adaugați untul moale și amestecați. Obțineți o cremă omogenă. Dați crema la frigider pentru 30 de minute.

7. Ungeți blaturile cu crema preferată și asamblați tortul. Decorați cu ciocolata rasă, biscuiți fărâmițați sau nuci tocate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1