Tort de ciocolată “Povestea orientală” – un deliciu incredibil de apetisant cu un gust deosebit!

Torturile de ciocolată se bucură de o mare popularitate în rândul tuturor iubitorilor de prăjituri de casă. Astăzi vă prezentăm una din numeroasele rețete de deserturi de ciocolată, și anume, tortul “Povestea orientală” care are un aspect fascinant.

Tortul este format din 4 blaturi de ciocolată, care sunt acoperite cu cremă delicată de lămâie și este învelit în glazură de ciocolată neagră, ce-i oferă un aspect incredibil de apetisant și un gust încântător. Acest tort extraordinar îi va surprinde pe toți , fără nici o îndoială!

Ingrediente pentru aluat

– 4 linguri cu vârf de cacao

– 150 g de unt

– 150 g de zahăr

– 2 ouă

– 250-300 g de făină

– 2 lingurițe de praf de copt

– o priză de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-1 lămâie mare

– 200 g de zahăr

– 150 g de unt

– 4-5 linguri de griș

– 200 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

– 200 g de ciocolată amară sau cu lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Presărați zahărul într-un bol mare, spargeți ouăle și frecați până veți obține o masă densă de culoare albă. Presărați toată cacao și amestecați bine până la omogenizare.

2. Într-un bol separat amestecați făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Frecați untul în amestecul de făină și amestecați rapid. Turnați masa de ou și amestecați până veți obține un aluat de consistența smântânii dense.

3. Turnați jumătate din aluat într-o formă rotundă unsă cu unt și coaceți blatul la 180 de grade până va fi gata (timp de aproximativ 35-40 de minute). Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească.

4. Coaceți al doilea blat și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Tăiați fiecare blat în 2 părți.

5. Crema. Spălați bine lămâia cu apă caldă, tăiați-o în jumătate și înlăturați semințele. Dați lămâia cu tot cu coajă prin mașina de tocat.

6. Bateți untul moale cu zahăr, apoi introduceți lămâia.

7. Diluați grișul într-un pahar cu lapte, turnați amestecul într-o cratiță și fierbeți un terci foarte gros. Acoperiți cratița cu un capac și puneți cratița într-un vas cu apă rece și lăsați să se răcească. Apoi adăugați porții mici de terci în masa de unt și amestecați crema.

8. Ungeți platoul de tort cu 2 linguri de cremă și așezați primul blat subțire. Ungeți blatul cu cremă și puneți deasupra al doilea blat. Ungeți-l cu cremă.

9. Asamblați astfel tot tortul. Ultimul blat nu-l ungeți cu cremă.

10. Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o în cuptorul cu microunde. Puteți adăuga un pic de unt sau frișcă fierbinte. Lăsați ciocolata să se topească un pic și turnați-o deasupra tortului.

11. Lăsați tortul la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi dați-l la frigider pentru 2 ore. La dorință, îl puteți decora deasupra cu alune sau nuci.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1