Tort de griș fără coacere – se prepară rapid, este economic și incredibil de gustos!

Ați gustat vreodată tort din griș? Acest minunat desert este incredibil de gustos și se prepară din ingrediente ieftine. Tortul nu necesită coacere, de aceea îl puteți prepara oricând aveți poftă de ceva dulce, care se prepară rapid. Tortul este format dintr-un strat de biscuiți, un strat de cremă de griș cu ciocolată, un strat de cremă albă și un strat de jeleu de piersici. Savurați cu plăcere acest tort gingaș!

INGREDIENTE

-250 g de unt

-1 l de lapte

-200 g de zahăr

-3 gălbenușuri de ou (sau 9-10 gălbenușuri de ouă de prepeliță)

-200 g de griș

-1 cutie de piersici conservate (900 g)

-2 linguri de gelatină (20 g)

-100-150 g de biscuiți sfărâmicioși rotunzi

-1 lingură de cacao

-kiwi sau dulceață pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți terciul de griș cu lapte, amestecând continuu. Lăsați terciul să se răcească.

2. Bateți untul moale cu mixerul, adăugați zahărul și continuați să bateți, adăugați la sfârșit gălbenușurile, unul câte unul și bateți continuu.

3. Adăugați în masa obținută câte o lingură de terci de griș și amestecând continuu, combinați tot terciul cu masa de unt. Împărțiți masa în 2 părți și adăugați cacao într-o parte.

4. Așezați biscuiții într-o formă de copt detașabilă cu diametrul de 23 cm. Puneți deasupra primul strat de cremă cu cacao, apoi crema albă. Nivelați și dați forma la frigider.

5. Scurgeți piersicile printr-o sită. Turnați siropul într-o cratiță mică, adăugați gelatina și lăsați să stea timp de 5 minute, ca să se umfle.

6. Mărunțiți piersicile cu blenderul sub formă de piure. Încălziți gelatina până se va dizolva complet.

7. Adăugați 2 linguri de piure de fructe în gelatină, ca să echilibrați temperatura și turnați masa de gelatină în piureul rămas. Scoateți tortul din frigider și turnați deasupra masa de fructe.

8. Dați tortul la frigider, ca să se întărească jeleul. Scoateți tortul din frigider și îndepărtați forma.

9. Curățați kiwi și tăiați-le rondele, decorați tortul cu fructe. La dorință puteți decora tortul cu alte fructe sau gem.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1