Tort de miere, pregătit într-un mod mai puțin obișnuit! Nici nu va fi nevoie să folosiți un făcăleț!

Tortul cu blat aromat de miere este un desert clasic și foarte popular. Vă îndemnăm să pregătiți acest desert special într-un mod nou și foarte simplu. Rețeta de mai jos vă ajută să obțineți un tort de miere festiv, aromat și foarte gustos, în doar 30 de minute. Nici măcar nu veți avea nevoie să frământați aluatul sau să folosiți un făcăleț!

INGREDIENTE

– 150 g de unt

– 2 ouă

– 200 g de zahăr

– 320 g de făină

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 linguri de miere

– 600 g de smântână 20%

– 2-3 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți untul într-o cratiță mică. Adăugați zahărul și mierea. Puneți cratița la foc mic și aduceți amestecul până la fierbere. Când vor apărea primele bule, adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine, apoi luați cratița de pe foc. Veți observa o spumă la suprafață. Lăsați să se răcească.

2. Amestecul răcit (la temperatura camerei) va căpăta o culoare caramel. Adăugați câte un ou și amestecați bine după fiecare.

3. Adăugați făina cernută și amestecați. Obțineți un aluat omogen.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și turnați pe aceasta o jumătate din aluatul obținut. Uniformizați-l cu ajutorul unei spatule. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 12-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Împărțiți blatul cald în 3 părți egale. Repetați punctul 4 și pregătiți încă un blat din aluatul rămas. Astfel, obțineți 6 blaturi egale. Păstrați resturile de blat pentru decor.

 

6. Amestecați smântâna cu zahărul pudră, folosind un tel. Obțineți o cremă omogenă.

7. Ungeți fiecare blat cu cremă pe ambele părți și asamblați tortul. Acoperiți cu cremă tortul deasupra și pe părțile laterale.

8. Fărâmițați resturile de blat folosind un robot de bucătărie. Decorați tortul și dați-l la frigider pentru 3-4 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1