Tort de post cu ciocolată și vișine – face concurență oricărui desert din comerț!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de tort de post. Acest tort delicios se prepară din ingredientele care se găsesc în orice bucătărie, fără ouă și fără produse lactate. Este foarte gustos, cu gust ispititor de ciocolată. Acest desert apetisant poate fi preparat pentru o zi de naștere sau pentru orice sărbătoare din perioada postului. Pregătiți și uimiți-i pe cei dragi cu delicii de post extraordinar de gustoase.

INGREDIENTE  

– 400 ml de compot

– 120 ml de ulei vegetal

– 170 g de zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 lingurițe de oțet 9%

– 420 g de făină cernută

– 1 priză de sare

– vișine în suc propriu

– 5 banane (680 g)

– 150 g de ciocolată neagră 80%

– 1 lingură suc de vișine

– 50-70 g de nuci

– 10-20 g fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați vișinele în sucul propriu într-o strecurătoare. Lăsați-le pentru ceva timp, până se va scurge sucul.

2. Combinați într-un bol compotul cu zahărul, sarea și uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele din bol, până se va dizolva zahărul.

3. Apoi adăugați făina cernută. Amestecați bine aluatul și adăugați bicarbonatul de sodiu și oțetul. Amestecați  aluatul într-un tempou mai rapid.

4. Tapetați tava de copt (43 x 33 cm) cu planșetă de silicon sau hârtie. Turnați, răspândiți și uniformizați aluatul în tavă. Apoi așezați frumos vișinele în rânduri.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți blatul copt din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Apoi acoperiți blatul cu un hârtie de copt și puneți peste acesta grila cuptorului. Întoarceți blatul pe partea opusă și îndepărtați hârtia. Lăsați blatul să se răcească complet.

7. Pregătiți crema: decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le într-un ceaun mic. Apoi adăugați în ceaunul cu banane zahărul și 1 lingură de suc de vișine. Tocați ingredientele, folosind blenderul manual.

8. Puneți ceaunul pe foc. Amestecând încontinuu aduceți crema până la fierbere, la foc moderat. Fierbeți crema la foc mic timp de 1 minut. Opriți focul.

9. Lăsați crema să se răcească, aproximativ 10 minute, apoi adăugați ciocolata, tăiată bucăți. Mixați crema într-un tempou mai rapid, până ciocolata se va topi.

10. Acoperiți crema cu un fragment de folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet (folia ar trebui să se lipească de cremă).

11. Tăiați marginile informe ale blatului. Puneți pe grilă resturile blatului și dați-le la cuptorul preîncălzit până se vor transforma în pesmeți. Răciți pesmeții, apoi puneți-i în bolul blenderului și adăugați niște nuci. Tocați ingredientele.

12. Împărțiți blatul în trei părți dreptunghiulare egale. Luați un platou dreptunghiular, ungeți-l cu puțină cremă, apoi puneți un blat. Ungeți bine blatul cu cremă. Alternați astfel straturile și asamblați tortul. Ungeți și bordura cu cremă.

13. Decorați tortul cu amestecul de nuci și pesmeți fărâmițați, vișine și fulgi de cocos după gust. Dați desertul la frigider pentru 2-3 ore.

14. Savurați deliciul alături de o cafeluță sau o ceașcă cu ceai aromat cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1