Tort ”De Rostov” – vei înțelege de ce este atât de popular, doar după ce îl vei gusta!

Tortul ”De Rostov” este un desert deosebit de fin, ușor și aromat. Acesta se prepară extrem de simplu, mai ales luând în considerație faptul că aluatul și crema se prepară în același timp. Blatul moale și pufos formează un duet perfect cu crema fină de vanilie. Este un desert perfect atât pentru masa de sărbătoare, cât și pentru a fi servit la o întâlnire cu prietenii.

INGREDIENTE

-200 g de unt

-500 g de smântână (de cel puțin 20%)

-1 linguriță praf de copt

-100-150 g de ciocolată cu lapte

-1.5 pahar de zahăr

-2 pahare de făină

-1 linguriță de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Frecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul. Folosiți un mixer la viteză medie. Adăugați smântâna și amestecați, până zahărul se va dizolva complet.

2. Împărțiți amestecul obținut în 2 părți egale. Amestecați o porție cu zahărul vanilat. Astfel, obțineți crema pentru tort. Dați-o la frigider.

3. În a doua porție de amestec cu unt și smântână, adăugați făina cernută cu praful de copt. Amestecați până obțineți un aluat omogen.

4. Turnați aluatul într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l de-a lungul, în 2-3 părți. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul.

6.Ungeți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă. Decorați-l cu ciocolată rasă.

7. Dați tortul la frigider pentru câteva ore. Cel mai bine e să-l lăsați peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1