Tort delicios cu 2 feluri de cremă – o rețetă inedită!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios din bucătăria tradițională a Croației. Acesta este un desert deosebit de aromat și aspectuos, fiind compus din 3 blaturi fine, asortate cu 2 tipuri de cremă și frișcă.

Este un tort cu o textură mai puțin obișnuită, fină și moale. Surprindeți-vă familia și oaspeții cu un deliciu veritabil, care va rămâne pentru mult timp în memoria tuturor.

Ingrediente pentru blat

-15 albușuri (câte 5 albușuri pentru fiecare blat)

-30 linguri de zahăr pudră (câte 10 linguri pentru fiecare blat)

-15 linguri de nuci tocate (câte 5 linguri pentru fiecare blat)

-6 linguri de făină (câte 2 linguri pentru fiecare blat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-1 l de lapte

-15 gălbenușuri

-10 linguri de zahăr

-9 linguri de făină

-250 g de zahăr pudră

-250 g de unt

-150 g de nuci tocate

-puțin lapte (pentru nuci)

-200 g de ciocolată neagră

-3 pachete de frișcă uscată cu aromă de vanilie

-200 ml de lapte sau apă carbogazoasă pentru frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți în 3 boluri separate aluatul pentru 3 blaturi: pentru fiecare blat veți avea nevoie de 5 albușuri, 10 linguri de zahăr pudră, 5 linguri de nuci și 2 linguri de făină. Amestecați făina cu nucile tocate.

2. Bateți albușurile cu zahăr spumă, cu vârfuri stabile. Adăugați la spuma de albușuri făina cu nuci și amestecați cu o lingură sau spatulă. Coaceți fiecare blat în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 25 de minute. Acoperiți blaturile cu un prosop, până veți prepara crema.

2. Pregătiți crema: amestecați 7 gălbenușuri cu 10 linguri de zahăr și 9 linguri de făină. Puneți o cratiță cu lapte pe foc. Când laptele va începe să fiarbă, cu un jet subțire turnați amestecul cu gălbenușuri și amestecați încontinuu cu un tel. Faceți focul mic și fierbeți crema până se îngroașă.

3. Bateți 8 gălbenușuri cu 250 g de zahăr pudră. Într-un alt bol amestecați untul, folosind un mixer. Treptat adăugați amestecul cu gălbenușuri și crema cu lapte. Amestecați până obțineți o cremă omogenă. Amestecați 1/3 de cremă cu 150 g de nuci opărite cu lapte (opăriți nucile cu puțin lapte, doar până acestea se înmoaie). În 2/3 de cremă rămasă adăugați ciocolata topită.

4. Bateți 3 pachete de frișcă cu aromă de vanilie, dizolvate în lapte sau apă carbogazoasă.

5. Asamblați tortul: blatul, frișca, crema cu ciocolată, blatul, frișca, crema cu nuci, blatul, frișca, crema de ciocolată.

6. Ungeți cu frișcă ultimul blat și părțile laterale a tortului. La fel, puteți acoperi ultimul blat și cu cremă de ciocolată, deoarece veți avea destulă cremă.

7. Decorați tortul după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1