Tort delicios cu cremă fină – un desert fascinant, gata într-un timp record!

Vă prezentăm o rețetă mai puțin obișnuită a unui tort de casă. Pregătit într-un timp record, acesta se obține deosebit de delicios, fin și aromat. Decorat după gust, tortul este perfect pentru a fi servit atât la o întâlnire cu prietenii, cât și la masa de sărbătoare. Pregătiți acest desert delicios măcar o singură dată și bucurați-vă de timpul petrecut la bucătărie cu plăcere.

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL NR.1

-3 ouă

-1 pahar de zahăr

-400-500 g brânză de vaci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL NR.2

-3-4 pahare de făină

-1 pachet de unt

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul Nr. 1: într-un bol, bateți ouăle cu zahărul. Adăugați brânza de vaci și amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

2. Pregătiți aluatul Nr.2: într-un alt bol, cerneți făina. Dați untul rece (de la frigider) prin răzătoare, direct în bolul cu făină. Adăugați bicarbonatul de sodiu și zahărul. Amestecați bine (cu mâinile), până veți obține un aluat fărâmicios.

3. Ungeți o tavă de copt cu unt.

4. Împărțiți aluatul fărâmicios în două părți egale. Turnați o porție de aluat fărâmicios în tava de copt. Aranjați-l într-un strat uniform.

5. Turnați în formă aluatul lichid (aluatul nr.1), aranjându-l cât mai uniform pe toată suprafața.

6. Acoperiți aluatul lichid cu a doua porție de aluat fărâmicios.

7. Dați tava la cuptorul bine preîncălzit, pentru 20-30 de minute. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească. La dorință, îl puteți tăia romburi și obține niște prăjituri de casă deosebit de delicioase.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1