Tort delicios cu două tipuri de cremă și nuci – desertul preferat al bărbaților!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios, cu două tipuri de cremă. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, în rezultat obținându-se un desert deosebit de savuros, fin și aromat. Decorați-l după gust și serviți desertul la cina de familie sau la masa de sărbătoare. Este un desert perfect, ce se combină cu orice băutură caldă și cu siguranță va fi pe lacul tuturor.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-4 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-2.5 pahare de făină

-1/2 pahar de miere și sirop

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMA Nr. 1

-1 cutie de lapte condensat

-250 g de unt

-1 pahar de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMA Nr. 2

-1 pahar de lapte

-2 linguri de făină

-1 pahar de zahăr

-1 pahar de nuci

-250 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu zahărul. Adăugați mierea, făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat. Coaceți 4 blaturi în cuptorul bine preîncălzit.

3. Pregătiți crema nr.1: amestecați laptele condensat cu untul moale (la temperatura camerei), folosind un mixer la viteza medie. Adăugați nucile și amestecați.

4. Pregătiți crema nr.2: într-o cratiță mică, amestecați laptele cu făina cernută. Puneți cratița pe foc și fierbeți al foc mic, amestecând încontinuu, până masa se va îngroșa. Adăugați nucile, zahărul și untul topit. Amestecați.

5. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Alternați straturile de cremă. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. La dorință, decorați cu ciocolată rasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1