Tort delicios, cu glazură lucioasă de ciocolată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tort cu glazură lucioasă de ciocolată. Tortul este nu numai incredibil de gustos, ci și aspectuos. Desertul apetisant și ispititor la gust va deveni o adevărată vedetă a oricărei mese de sărbătoare. Se prepară desertul destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține un desert minunat, demn de toate laudele.

INGREDIENTE BLAT  

– 100 g de smântână

– 3 ouă

– 150 g de zahăr

– 2 linguri de lapte

– 150 g de făină cernută

– 1,5 linguri pudră de cacao

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ   

– 400 ml de lapte

– 250 g de unt moale la temperatura camerei

– 300 g de zahăr

– 1 ou

– 3 linguri de amidon sau făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE GLAZURĂ  

– 3 linguri pudră de cacao

– 70 g de zahăr

– 2 linguri de ulei vegetal

– 5-6 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți pandișpanul: despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile într-un bol cu 75 g de zahăr, până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

2. Bateți separat gălbenușurile cu zahărul rămas, până obțineți o masă omogenă. Apoi adăugați pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Omogenizați compoziția.

3. Încorporați treptat albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, folosind spatula. Amestecați aluatul lin, fără grabă.

4. Turnați aluatul într-o formă de copt, tapetată cu hârtie. Uniformizați aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25 de minute. Faceți testul scobitorii. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Pregătiți crema: amestecați într-o cratiță laptele cu zahărul, 1 ou și amidonul. Puneți cratița pe foc și aduceți ingredientele până la fierbere. Fierbeți crema la foc mic, până se va îngroșa. Amestecați deliciul încontinuu, folosind spatula. Opriți focul. Lăsați crema puțin să se răcească.

6. Bateți untul moale, folosind mixerul, până veți obține o masă aerată, spumantă. Apoi, adăugați treptat untul în cratița cu crema fiartă. Bateți crema până se omogenizează și obțineți o compoziția aerată, pufoasă.

7. Asamblați tortul: puneți pandișpanul pe o farfurie plată și ungeți-l generos, cu un strat gros de cremă. Dați tortul pentru 2-3 ore la frigider.

8. Pregătiți glazura: combinați într-o cratiță pudra de cacao cu zahărul și 5-6 linguri de apă. Amestecați ingredientele din cratiță și puneți-o pe foc. Fierbeți amestecul la foc mic, până se va îngroșa, dar nu-l aduceți până la fierbere. Opriți focul. Apoi adăugați uleiul vegetal și amestecați bine glazura. Omogenizați glazura, folosind spatula. Lăsați glazura să se răcească.

9. Acoperiți tortul cu glazura lucioasă. Serviți deliciul cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1