Tort delicios de casă – nici nu va trebui să întindeți aluatul sau să însiropați blaturile!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de tort de casă. Un desert de casă ce nu necesită a fi însiropat, de care veți rămâne încântați datorită pandișpanul aerat, pufos și umed, combinat cu crema de frișcă fină. Datorită ingredientului secret a aluatului, veți obține un pandișpan umed de culoarea intensă de carotină. Este un deliciu foarte gustos ce va fi pe placul tuturor. Unde mai pui, se prepară extrem de simplu, chiar fără bătăi de cap. Răsfățați-vă cu o porție bună de desert fantastic, deoarece o meritați.

INGREDIENTE ALUAT 

– 300 g de morcov

– 230 g de zahăr

– 4 ouă

– 200 ml de ulei vegetal

– 1 priză de sare

– 10 g praf de copt

– 300 g de făină cernută (aproximativ)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ  

– 500 g de frișcă 33-35% grăsime (rece, de la frigider)

– 50 g de zahăr pudră

– 100 g de ciocolată (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: curățați și spălați bine morcovii. Tăiați-i cuburi și dați-i în bolul blenderului. Apoi adăugați zahărul, uleiul vegetal și ouăle. Porniți blenderul și tocați ingredientele. Ar trebui să obțineți o compoziție omogenă, de culoare intensă. Dacă nu aveți blender, dați morcovii prin răzătoarea mică. Apoi combinați-i cu zahăr, ulei vegetal și ouă. Mixați bine ingredientele, folosind mixerul.

2. Încorporați făina cernută, praful de copt și 1 priză de sare în compoziția rezultată. Omogenizați aluatul. Dacă aluatul este prea lichid, mai adăugați puțină făină cernută. Ar trebui să obțineți un aluat omogen, asemănător cu smântâna grasă.

3. Tapetați tava de copt ( cu dimensiunea de 17 x 23 cm) cu hârtie și turnați aluatul. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

4. Scoateți pandișpanul din cuptor și transferați-l pe un tocător de lemn. Îndepărtați cu grijă hârtia de copt și lăsați pandișpanul să se răcească complet. Să nu vă sperie faptul că pandișpanul se va lăsa în jos puțin.

5. Pregătiți crema: pentru a prepara crema, preventiv țineți la frigider frișca, bolul și telul mixerului în care o veți pregăti. Turnați frișca în bol și bateți-o până obțineți o cremă cu vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul pudră. Bateți compoziția timp de aproximativ 6-7 minute, până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

6. Tăiați frumos marginile pandișpanului. Dați prin răzătoarea mare marginile tăiate. Împărțiți pandișpanul în 2 blaturi egale.

7. Luați un blat și așezați-l pe un platou de servit. Ungeți blatul cu crema rezultată, apoi aranjați deasupra blatul următor. Ungeți generos tortul de jur împrejur cu crema rămasă. Presărați tortul cu bucățile de pandișpan fărâmițat.

8. Topiți ciocolata și decorați tortul după gust. Dați torul la frigider pentru 2-3 ore. Tortul este gata. Serviți desertul foarte gustos cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1