Tort delicios de miere cu cremă fiartă – un desert deosebit de fin și aromat!

Tortul cu blaturi delicioase de miere este un desert cunoscut încă din copilărie. Adesea, aroma fină a acestui tort se asociază cu zilele de sărbătoare. Vă prezentăm una din cele mai simple rețete, cu ajutorul căreia veți pregăti cel mai savuros, fin și aromat tort de miere cu cremă fiartă. Surprindeți-vă oaspeții cu un astfel de deliciu și rețeta va fi la mare căutare.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-50 g de unt

-2 linguri de miere

-2 lingurițe bicarbonat de sodiu

-3 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-2 ouă

-2 pahare de zahăr

-3 linguri de făină

-350 g de unt

-500 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: frecați ouăle cu zahărul și mierea. Cel mai bine e să o faceți într-un vas emailat. Adăugați untul și puneți vasul la baia de aburi.

2. Încălziți amestecul până untul se va topi. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. Se va forma o spumă la suprafață.

3. Luați vasul de pe baia de aburi și adăugați făina cernută. Amestecați bine, până obțineți un aluat omogen, moale și puțin lipicios.

4. Împărțiți aluatul în 8 porții egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat. Străduiți-vă să întindeți toate blaturile de aceeași dimensiune.

5. Așezați fiecare blat pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Tăiați blatul cu ajutorul unei forme rotunde. Dacă nu dispuneți de o formă specială, puteți folosi un capac.

6. Coaceți blaturile la cuptorul bine preîncălzit, până se rumenește. La fel, coaceți și bucățile decupate de aluat cu tot cu blaturi.

7. Obțineți 8 blaturi pentru tort. Resturile de blaturi (coapte) fărâmițați-le. Aceste vor servi pentru decor. Lăsați-le să se răcească.

8. Pregătiți crema: într-un vas emailat, frecați ouăle cu zahărul și făina. Adăugați untul și laptele. Puneți vasul la baia de aburi.

9. Amestecând, fierbeți crema până se va îngroșa. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. La dorință, puteți așeza vasul cu cremă într-un bol cu apă rece.

10. Amestecați crema cu ajutorul unui mixer. Aceasta va deveni omogenă și va căpăta o culoare mai deschisă.

11. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale.

12. Presărați tortul cu resturile fărâmițate de blat. Dați tortul la frigider pentru 20-30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1