Tort delicios de post – un desert pe care îl vei îndrăgi imediat!

Credeați că este imposibil să preparați un tort delicios de post? Echipa Bucătarul.eu vă surprinde din nou cu o rețetă nemaipomenită, de această dată una dulce, pentru desert. Tortul are două straturi de pandișpan și în interior o cremă gingașă de griș.

Acest tort gustos cu aromă de fructe îi va bucura pe toți amatorii de dulciuri. Rețeta este foarte simplă, ingredientele banale, iar gustul excelent.

Ingrediente pentru pandișpan

-3 pahare de făină

-2 pachețele de praf de copt

-2 pachețele de vanilie

-coajă rasă de la 2 portocale

-1.4 pahare de orice suc

-1.4 pahare pahare de zahăr

-4 linguri de ulei

-2 prize de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-2 pahare de orice suc

-4 linguri de zahăr

-3 linguri de griș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

-2 pahare de orice suc

-2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Preparați un blat din jumătate din cantitatea de ingrediente. Amestecați într-un bol făina cernută, zahărul, vanilia, praful de copt și sarea, apoi amestecând turnați sucul și uleiul. Amestecați bine aluatul ca să nu se formeze cocoloașe.

2. Adăugați în aluat coaja rasă (prin răzătoare mică) de la o portocală și amestecați bine. Puteți adăuga în aluat nuci mărunțite sau stafide înmuiate. Puneți aluatul într-o formă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade și coaceți timp de 20-30 de minute, nu deschideți cuptorul. Faceți testul cu scobitoarea. Scoateți pandișpanul din cuptor și acoperiți-l cu un prosop sau șervețel.

3. Siropul. Amestecați 2 pahare de suc și zahăr și turnați amestecul într-o cratiță. Încălziți cratița la foc până la fiebere, ca să se dizolve zahărul.

4.  Scoateți pandișpanul din formă și îmbibați-l cu sirop, puneți-l imediat în farfuria sau platoul de servit, deoarece după îmbibare va fi dificil de mutat de pe un platou pe altul. Trebuie să ungeți tot tortul, chiar și pe margini. Dați pandișpanul la frigider.

5.  Preparați pandișpanul din ingredientele rămase și îmbibați-l de asemenea cu sirop și dați-l la frigider.

6.  Crema. Turnați sucul într-o cratiță, presărați zahărul, aduceți amestecul aproape de fierbere și presărați grișul într-un flux subțire, amestecați și fierbeți crema până va fi gata, la fel cum preparați terciul.

7.  Lăsați crema să se răcească și puneți-o în blender.

8. Ungeți pandișpanurile cu crema obținută și așezați-le atent unul peste celălalt, ungeți toate părțile cu cremă. Între pandișpanuri puteți pune diferite adaosuri și să presărați cu acestea tortul – fulgi de migdale, nuci mărunțite, fulgi de cocos, bucățele de fructe (kiwi, banane, căpșuni, piersici conservați ș.a)

Notă: folosind diferite sucuri, veți schimba de fiecare dată gustul tortului – puteți utiliza suc de vișine, de portocale, piersici sau oricare după gustul dvs, cel mai bine să decorați tortul cu acele fructe, din sucul cărora veți prepara tortul. Puteți face un tort de ciocolată după această rețetă – adăugați pur și simplu cacao în aluat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1