Tort delicios fără coacere, cu cremă fiartă – cea mai economică variantă a faimosului desert ”Tiramisu”! Un deliciu fascinant, cu minim efort!

În plin sezon cald, deserturile fără coacere sunt probabil cele mai preferate de toate gospodinele. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un desert special, vă îndemnăm să pregătiți un tort deosebit de delicios, cu cremă fiartă. Din cele mai simple ingrediente și cu efort minim veți obține o variantă foarte economică și gustoasă a faimosului ”Tiramisu”.

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 pahar de zahăr

-1 ou

-1 lingură de făină

-1 pahar de lapte (cald)

-1/2 lingură amidon de cartofi

-200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-pișcoturi savoiardi (sau alți biscuiți după gust)

-pudră de cacao (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema: bateți oul cu zahărul. Adăugați făina, laptele cald și amidonul. Amestecați.

2. Puneți amestecul obținut pe foc. Amestecând încontinuu, fierbeți-l la foc mic, până acesta se va îngroșa. Obțineți o cremă asemănătoare cu smântâna de casă. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

3. Adăugați în cremă untul (tăiat bucăți mai mici) și amestecați cu ajutorul unui mixer. Obțineți o cremă omogenă. Dați crema la frigider.

4. Pregătiți o formă dreptunghiulară. Așezați în aceasta un strat uniform de biscuiți, apoi ungeți-i cu cremă. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul.

5. Acoperiți tortul cu cremă și presărați-l cu pudră de cacao, folosind o sită. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1