Tort delicios fără coacere – numai bun pentru a fi servit la ceai!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios fără coacere. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. În rezultat, obțineți un desert extraordinar de fin, aromat și delicios. Biscuiții preferați, combinați cu o cremă delicioasă cu brânză de vaci nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Decorați tortul după gust și savurați-l împreună cu cei dragi.

INGREDIENTE

-450 g de biscuiți după gust

-150 g de unt

-100 g de zahăr

-400 g brânză de vaci

-200 g de smântână (cel puțin 20%)

-lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema de brânză: într-un bol, adăugați untul moale (la temperatura camerei). Amestecați-l cu ajutorul unui mixer, mai întâi la viteză mică, apoi măriți-o treptat. Obțineți o cremă albă.

2. Treptat adăugați zahărul și amestecați încontinuu, până obțineți o cremă cu vârfuri stabile.

3. Cu ajutorul unui blender, amestecați brânza de vaci cu smântâna, până obțineți o masă omogenă.

4. Treptat, adăugați crema de brânză în bolul cu crema de unt și amestecați cu ajutorul mixerului, până obțineți o cremă cu vârfuri stabile.

5. Tapetați o formă de copt cu hârtie sau cu folie alimentară (cel mai bine e să folosiți o formă de silicon).

6. Înmuiați câte un biscuit în lapte și aranjați-l în formă. Formați astfel primul strat din biscuiți. Pentru a umple locurile goale, rupeți biscuiții bucăți mai mici și aranjați-le în formă.

7. Ungeți biscuiții cu un strat de cremă și uniformizați-l. Acoperiți crema cu încă un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Alternați astfel straturile până veți folosi toți biscuiții. Ultimul strat trebuie să-l constituie doar biscuiții (fără cremă).

8. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore (cel mai bine e să-l dați la frigider peste noapte).

9. Îndepărtați forma și hârtia (sau folia). Aranjați tortul pe un platou.

10. Ungeți-l cu crema rămasă deasupra și pe părțile laterale. Presărați tortul cu biscuiți fărâmițați. Pentru decor puteți folosi nuci sau ciocolată rasă.

Notă: Scoateți untul din frigider cu aproximativ 1 oră înainte de a pregăti desertul. Dacă veți folosi biscuiți cu ciocolată, desertul va avea un aspect mai festiv.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1