Tort de casă în doar 10 minute + timpul de coacere!

Vă prezentăm o rețetă de tort de casă delicios. Este un desert cu blat moale și aerat, combinat cu cremă fină de smântână. Din cele mai simple ingrediente și într-un timp record obțineți un desert uimitor, demn de masa de sărbătoare. Urmăriți pașii de bază și preparați tortul folosind dulceața, fructele sau cremele preferate. Astfel, de fiecare dată veți obține o nouă capodoperă culinară.

Ingrediente

– 2 ouă

– 200 g de zahăr

– 200 g de chefir

– 200 g de dulceață

– 400 g de făină

– 2 lingurițe bicarbonat de sodiu

– 400 g de smântână 20%

– zahăr pudră

– nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Într-un bol bateți ouăle, folosind un mixer sau robot de bucătărie. Obțineți o spumă densă (amestecul va căpăta o culoare mai deschisă și volumul acestuia va crește).

2. Treptat, adăugați la spuma de ouă zahărul și amestecați până obțineți o masă omogenă. Folosiți un mixer sau blender la viteză medie.

3. Adăugați 200 g de făină și amestecați bine.

4. Adăugați chefirul și dulceața. Amestecați.

5. Adăugați în aluat bicarbonatul de sodiu (acesta nu necesită a fi stins cu oțet, deoarece va intra în reacție cu chefirul). Amestecați până obțineți o masă omogenă.

6. Adăugați 100 g de făină și amestecați până aluatul va deveni omogen. Acordați procesului toată atenția necesară.

7. Dacă ați obținut un aluat prea lichid, mai adăugați 100 g de făină și iarăși amestecați cu un mixer sau blender, până obțineți o masă omogenă. Obțineți un aluat puțin mai dens decât cel pentru pandișpan.

8. Tapetați o formă de copt cu hârtie sau ungeți-o cu ulei. Dacă veți coace în cuptorul multifuncțional – ungeți vasul cu unt.

9. Turnați aluatul obținut în formă și uniformizați-l folosind o lingură sau o spatulă.

10. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170-180°C timp de 20-25 de minute. Faceți testul scobitorii.

11. Tăiați blatul cald în 3 sau 4 blaturi de dimensiuni egale (cantitatea de blaturi depinde cât de bine a crescut aluatul în timpul coacerii).

12. Amestecați smântâna cu zahărul pudră (cu cât mai mult zahăr pudră veți utiliza, cu atât mai aromată va fi crema).

13. Ungeți blaturile calde cu cremă (dacă blaturile vor fi reci, veți avea nevoie de mai multă cremă și mai mult timp ca acestea să se pătrundă cu smântână și să se înmoaie).

14. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Acoperiți cu cremă ultimul blat și părțile laterale a tortului.

15. Presărați tortul cu nuci tocate.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1