Tort delicios ”Plombir” – un desert fără coacere deosebit, pentru care nici de biscuiți nu veți avea nevoie!

Astăzi , drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă delicioasă de tort cu cremă fiartă, care se prepară extrem de rapid. Aluatul fărâmicios și super fin se gătește foarte ușor, la tigaie uscată, apoi se unge cu crema foarte gingașă și delicioasă de smântână cu unt. În rezultat obțineți un desert extraordinar de gustos – foarte moale, cremos și apetisant. Uimiți-i pe cei dragi cu un tort cu gust ispititor. Vă asigurăm că nu veți regreta.

INGREDIENTE

– 500 g de smântână 20%

– 2 ouă

– 150 g de zahăr

– 1 plic de zahăr vanilat

– 2 linguri de amidon

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BLAT 

– 250 g de făină cernută

– 70 g de zahăr

– 150 g de unt

– fulgi de cocos pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema: spargeți 2 ouă într-o cratiță, adăugați zahărul, zahărul vanilat și amidonul. Bateți ingredientele, folosind un mixer sau robot de bucătărie, până veți obține o compoziție omogenă.

2. Apoi adăugați smântâna și iar bateți ingredientele timp de 2-3 minute. Puneți cratița la foc moderat și fierbeți compoziția, amestecând încontinuu, folosind telul.

3. Amestecați compoziția încontinuu, până se va îngroșa. Adăugați untul și amestecați bine. Turnați crema obținută într-un bol.

4. Pregătiți aluatul fărâmicios: uniți într-un bol aparte făina cernută cu zahărul. Amestecați bine ingredientele uscate.

5. Dați untul prin răzătoarea mare, preventiv trecut prin bolul cu ingredientele uscate. Răzuind untul, periodic mai treceți-l prin bolul cu făină. Puteți răzui untul chiar în bolul cu ingredientele uscate.

6. Frecați untul cu ingredientele uscate din bol, cu mâinile. Veți obține un aluat fărâmicios fin, omogen și mărunt.

7. Împărțiți aluatul fărâmicios în două părți și prăjiți-l pe o tigaie neaderentă, încinsă și uscată. Prăjiți aluatul, amestecând încontinuu, până se va rumeni.

8. Asamblați tortul: tăiați niște fâșii din folie alimentară de înălțimea bordurii inelului detașabil pentru tort. Ungeți fâșiile cu ulei vegetal.

9. Alegeți un platou și așezați pe el inelul detașabil. Lipiți fâșiile unse de bordura interioară a inelului.

10. Așezați 2 -3 linguri de aluat prăjit fărâmicios pe platou. Răspândiți-l folosind o spatulă, într-un strat uniform.

11. Apoi turnați 2-3 linguri de cremă, răspândiți-o și uniformizați-o într-un strat. Răspândiți crema atent și cu grijă, fără mișcări grăbite. Puteți folosi un cuțit special pentru uniformizarea cremei.

12. Așezați stratul următor de aluat fărâmicios, răspândiți-l și uniformizați-l. Aplatizați ușor stratul. Alternați straturile în mod similar. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema (3-4 linguri).

13. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

14. Îndepărtați inelul detașabil. Decorați bordura tortului cu fulgi de cocos și flori din crema rămasă, folosind un sac pentru patiserie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi

1