Tort ”Roșcat” cu miere și cremă delicioasă – desertul preferat pentru orice ocazie!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios. Acesta se prepară din blat cu miere, ce se combină perfect cu crema de lapte condensat. Este un desert aromat și delicios, ce se prepară foarte simplu. Fiind foarte aspectuos și apetisant, acesta este perfect atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-500-550 g de făină

-200 g de zahăr

-2 ouă

-100 g de miere

-300 g de unt

-2 lingurițe bicarbonat de sodiu

-400 g de lapte condensat fiert

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu zahărul.

2. Amestecați 100 g de unt cu mierea. Puneți vasul la foc mic (sau la baia de aburi) și amestecând încontinuu, topiți amestecul.

3. Adăugați bicarbonatul de sodiu și fierbeți până amestecul va căpăta o culoare de caramel intens. Luați vasul de pe foc și amestecați încă timp de 1 minut. Turnați în vas ouăle bătute și iarăși amestecați.

4. Adăugați făina cernută și amestecați bine. Frământați un aluat omogen.

5. Împărțiți aluatul în 6 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat. Aranjați blatul pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C timp de 3-4 minute. Repetați procesul cu toate blaturile.

6. Tăiați blaturile cu ajutorul unei forme speciale sau folosind o farfurie, astfel încât acestea să fie de dimensiuni egale. Acoperiți-le cu un prosop. Resturile de blat fărâmițați-le bine.

7. Amestecați laptele condensat fiert cu 200 g de unt. Folosiți un mixer la viteză medie și amestecați până obțineți o masă omogenă.

8. Aranjați primul blat pe un platou și ungeți-l cu cremă. Presărați-l cu resturile de blat și acoperiți-l cu al doilea. Alternați astfel straturile până veți folosi toate blaturile.

Imagini pentru тесто с медом Медовик

9. Ungeți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Acoperiți-l cu resturile fărâmițate și dați-l la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1