Tort deosebit de gustos cu brânză de vaci, gata în doar 30 de minute!

Doriți să vă răsfățați cu un desert apetisant, dar sunteți în criză de timp? Vă prezentăm o rețetă rapidă de tort fascinant cu brânza de vaci. Desertul este extrem de gustos, fin și pufos. Unde mai pui, se prepară doar în 30 de minute. Obțineți un tort cu blaturi moi și aromate de ciocolată și cremă fină cu brânză de vaci. Este un tort demn de toate laudele, ce va decora cu succes masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

– 50 g pudră de cacao

– 70 g de făină

– 1 priză de sare

– 4 ouă

– 100 g de zahăr

– 60 g de unt

– 1 linguriță praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 250 g brânză de vaci

– 80 g de lapte condensat

– 50 g de zahăr pudră

– 150 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP

– 100 g de vișine

– 1 pahar de apă

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle, cu ajutorul unui mixer. Adăugați o priză de sare și zahărul. Bateți cu ajutorul mixerului, până obțineți o masă densă și pufoasă. Apoi adăugați untul moale și iar bateți ușor, până obțineți o masă omogenă.

2. Cerneți într-un bol făina cu pudra de cacao și praful de copt. Amestecați bine. Adăugați ingredientele uscate în masa pufoasa de ouă. Amestecați până obțineți un aluat omogen.

3. Tapetați cu hârtie tava de copt și ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în tavă și uniformizați-l cu o spatulă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220 grade, pentru 6-8 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

4. Lăsați pandișpanul să se răcească și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați cu grijă marginile blatului, apoi tăiați-l în 4 părți egale. Fărâmițați bucățile de blat cu ajutorul unui blender și puneți-le pe o farfurie.

5. Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Puneți vișinele într-o cratiță, adăugați zahărul și apa. Puneți cratița pe foc și aduceți conținutul până la fierbere. Fierbeți timp de 5 minute. Strecurați siropul printr-o sită sau plasă de tifon.

6. Pregătiți crema: amestecați brânza de vaci cu laptele condensat, folosind un blender. Obțineți o pastă omogenă.

7. Bateți untul moale cu zahărul pudră, folosind mixerul. Adăugați pasta de brânză și iar amestecați.

8. Asamblați tortul: stropiți primul blat cu sirop, apoi ungeți-l cu cremă. Aranjați frumos câteva vișine pe acesta. Așezați al doilea blat. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul.

9. Ungeți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Presărați tortul cu blatul fărâmițat. La dorință, decorați cu vișine.

10. Dați tortul la frigider pentru 1 oră. Serviți deliciul cu o cafea sau ceașcă de ceai.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1