Tort din biscuiți și vafe, cu 2 feluri de cremă – cel mai original desert fără coacere din toate pe care le-am întâlnit!

Deserturile fără coacere se bucură de un succes enorm în rândul gospodinelor, mai ales în plin sezon cald. Pe lângă faptul că nu veți folosi cuptorul, desertul este gata într-un timp record. Vă îndemnăm să atrageți atenția maximă la rețeta de mai jos. Acesta este un tort deosebit de savuros, din vafe și biscuiți, cu două feluri de cremă. Uimitor, dar din cele mai simple ingrediente și într-un timp record puteți obține un tort original, aromat și foarte gustos.

INGREDIENTE

-500 g de biscuiți (crocanți, de post sau cu nivel redus de calorii)

-1 pachet blaturi de vafe

-1 cutie de lapte condensat fiert

-200 g de unt

-500 g de smântână

-1 pahar de zahăr

-3 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-3 linguri pudră de cacao

-3 linguri de zahăr

-3 linguri  de lapte

-50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema de unt: amestecați laptele condensat fiert cu untul moale (la temperatura camerei), folosind mixerul.

2. Pregătiți crema cu smântână: bateți smântâna cu zahărul, până toate cristalele se vor dizolva complet. Obțineți o cremă omogenă și pufoasă.

3. Asamblați tortul în felul următor: așezați un blat de vafe pe un platou și ungeți-l cu crema de unt.

4. Acoperiți crema de unt cu un strat de biscuiți, apoi ungeți-i cu crema de smântână. Alternați astfel straturile până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie blatul de vafe.

5. Pregătiți glazura: într-o cratiță mică, amestecați laptele cu zahărul și pudra de cacao. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Fierbeți la foc mic, până glazura se va îngroșa. Amestecați încontinuu.

6. Lăsați glazura să se răcească puțin, apoi adăugați untul și amestecați bine. Obțineți o glazură omogenă.

7. Acoperiți tortul cu glazură. Decorați-l după gust și dați-l la frigider.

Notă: Puteți înlocui glazura cu crema de unt și lapte condensat. Pentru decor puteți folosi: ciocolată rasă sau topită, alune, fructe confiate, cremă de frișcă sau fructe după gust. La dorință, puteți completa crema cu alune, ciocolată topită, fructe proaspete sau uscate.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1