Tort ”Ecler” fără coacere – cea mai fină prăjitra de casă, gata într-un timp record!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de fin și delicios, fără coacere. Vă prezentăm o rețetă de tort ”ecler”, pregătit din biscuiți. Pregătiți o prăjitură extraordinară, fără a porni cuptorul, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Este un tort perfect atât pentru o cină de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-500 ml de lapte

-50 g de amidon

-700 g de biscuiți

-100 g de zahăr

-1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-100 g de zahăr

-50 g pudră de cacao

-3 linguri de lapte

-50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați 1 pahar de lapte într-o cratiță mică.

2. Amestecați laptele rămas cu amidonul și zahărul.

3. Despărțiți albușul de gălbenuș. Adăugați gălbenușul în laptele cu amidon și amestecați. Cel mai bine e să folosiți un mixer.

4. Turnați amestecul obținut în cratița cu lapte. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și fierbeți amestecul timp de aproximativ 8 minute, amestecând periodic. Lăsați să se răcească și dați-l la frigider.

5. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu. Aranjați în formă 1/3 din cantitatea de biscuiți, apoi o parte din amestecul de la frigider (acesta a căpătat o consistență asemănătoare cu cea a budincii).

6. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebuie să-l constituie biscuiții.

7. Pregătiți glazura: turnați laptele, zahărul și pudra de cacao într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Când amestecul va începe să fiarbă, adăugați untul. Amestecați, până untul se va topi. Luați glazura de pe foc.

8. Decorați tortul cu glazura de ciocolată. Dați-l la frigider pentru 8 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1