Tort “Eskimo” – un desert cu gust extrem de gingaș!

Tortul “Eskimo” este deosebit de gustos și delicat, se prepară destul de simplu, din ingrediente accesibile și este foarte frumos. Acest tort este ideal din toate punctele de vedere: are un aspect apetisant, este delicios și are o textură foarte fină și aerată – un desert la care visează orice gospodină. Vă îndemnăm să preparați acest tort și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert demențial!

Ingrediente pentru aluat

– 4 ouă (separați albușurile de gălbenușuri)

– 1 pahar de zahăr

– 10 linguri de apă rece

– 2 linguri cu vârf de cacao

– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 pahar de făină

– 1 linguriță de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 1 pahar de zahăr

– 3 linguri cu vârf de făină

– 2 ouă

-1 pahar de lapte cald

– 250 g de unt

– vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

– 2 linguri de zahăr

– 2 linguri de cacao

– 2 linguri de smântână

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile bine și puneți-le într-o parte. Combinați 4 gălbenușuri cu 1 pahar de zahăr, bateți până veți obține un amestec alb.

2. Adăugați în amestecul de gălbenușuri: 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu, 10 linguri de apă rece, vanilia și o lingură cu vârf de cacao, amestecând lent, adăugați albușurile bătute.

3. Amestecând atent, adăugați făina în porții mici. Nu amestecați aluatul mult timp.

4. Ungeți o formă cu unt, turnați aluatul și nivelați-l uniform. Bateți forma cu aluat de câteva ori și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți blatul timp de aproximativ 30-40 de minute sau până va fi gata, faceți testul scobitorii.

5. Crema. Amestecați într-o cratiță 2 ouă, 1 pahar de zahăr și 3 linguri cu vârf de făină, bateți bine cu mixerul și adăugați un pahar de lapte cald, amestecați și puneți masa la foc mic.

6. Amestecând continuu, aduceți masa la fierbere (după apariția primelor bule, țineți masa timp de un minut pe foc). Luați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească complet.

7. Bateți separat untul moale (250 g) cu vanilie, apoi bătând continuu adăugați câte o lingură de cremă rece.

8. Glazura. Amestecați 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao și 2 linguri de smântână.

9. Puneți amestecul la foc și amestecați continuu până va începe să fiarbă. Luați amestecul de pe foc, adăugați untul și amestecați până veți obține o masă netedă și lucioasă, lăsați să se răcească până va fi caldă.

10. Asamblarea tortului. Puneți toată crema pe blatul rece, distribuiți-o uniform și dați tortul la frigider pentru 30 de minute. Apoi scoateți tortul din frigider și turnați deasupra glazura, nivelați și dați tortul la frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1