Tort ”Eskimo” – un desert de casă fascinant! Un gust divin, ce vă cucerește iremediabil!

Vă prezentăm o rețetă de tort spectaculos ”Eskimo” – un desert foarte gustos, cremos și absolut fantastic. Tortul are un blat moale și aerat, cu cremă fină și delicioasă. Este un adevărat răsfăț pentru fiecare. Bucurați-i pe cei dragi cu un tort excepțional, ce poate fi preparat atât la o ocazie specială, cât și în calitate surpriză dulce pentru toată familia. Laudele cu siguranță nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU BLAT 

– 4 ouă

– 10 linguri de apă rece

– 2 linguri pline pudră de cacao

– 0, 5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de făină

– 1 linguriță de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 1 pahar de zahăr

– 3 linguri pline de făină

– 2 ouă

– vanilie

– 1 pahar de lapte cald

– 250 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

– 2 linguri pudră de cacao

– 2 linguri de smântână

– 2 linguri de zahăr

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu vârfuri moi.

2. Amestecați într-un vas aparte 4 gălbenușuri cu 1 pahar de zahăr. Bateți bine, până obțineți un amestec alb și pufos.

3. Adăugați în amestecul de gălbenușuri bicarbonatul de sodiu, apa rece, vanilia și o lingură plină de cacao. Amestecând încet, adăugați albușurile bătute.

4. Amestecând cu grijă, adăugați făina cernută în porții mici. Amestecați ușor aluatul. Ungeți o formă de copt cu unt și turnați aluatul. Nivelați-l. Agitați puțin forma cu aluat, ca să îndepărtați aerul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Pregătiți crema: amestecați într-o cratiță 2 ouă cu 1 pahar de zahăr și 3 linguri de făină. Bateți bine cu mixerul și adăugați un pahar de lapte cald. Amestecați și puneți masa obținută la foc mic. Amestecând încontinuu, aduceți masa până la fierbere (după apariția primelor bule, țineți crema timp de un minut pe foc). Luați crema de pe foc și lăsați să se răcească.

6. Bateți într-un vas untul moale (la temperatura camerei) cu vanilia, apoi adăugați câte o lingură de cremă răcită, amestecând încontinuu.

7. Pregătiți glazura: amestecați 2 linguri de zahăr cu 2 linguri de cacao și 2 linguri de smântână. Puneți amestecul la foc și amestecați încontinuu, până va începe să fiarbă. Luați amestecul de pe foc, adăugați untul și amestecați până veți obține o masă netedă și lucioasă. Lăsați să se răcească (până va fi caldă).

8. Asamblați tortul: puneți toată crema pe blatul răcit, întindeți-o uniform și dați tortul la frigider pentru 30 de minute.

9. Scoateți tortul din frigider și turnați deasupra glazura. Nivelați-o și întoarceți tortul la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1