Tort fabulos fără coacere – în doar 20 de minute amestecați ingredientele, de restul se ocupă frigiderul!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o super rețetă de tort fără coacere. Nu veți crede, dar tortul se prepară extrem de simplu și rapid. În doar 20 de minute veți pregăti un desert aspectuos și foarte gustos. Rezultatul va fi pe placul tuturor, fără excepție. Deliciul aspectuos poate fi un motiv excelent pentru a aduna familia sau prietenii la o petrecere de ceai sau cafeluță.

INGREDIENTE  

– 200 g de biscuiți

– 90 g jeleu de portocale

– 90 g jeleu de vișine

– 90 g jeleu de căpșuni

– 90 g jeleu de lămâie

– 90 g jeleu de kiwi

– 200 ml de lapte

– 400 g de iaurt

– 200 g de frișcă 30%

– 200 g de zahăr pudră

– 4 linguri de gelatină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Preparați jeleurile conform instrucțiunilor. Turnați fiecare lichid într-un vas mai larg și dați-le la rece să se prindă. După ce se prind, jeleurile se taie cubulețe. Puneți cubulețele într-un bol adânc.

2. Luați o tavă de copt 23 x 33 cm și aranjați biscuiții într-un strat.

3. Puneți la umflat gelatina în 0,5 pahar de lapte rece și lăsați-o pentru 10 minute.

4. Turnați într-o cratiță cu fundul gros laptele rămas și zahărul. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Apoi, amestecând încontinuu, încorporați gelatina și amestecați-o până se dizolvă. Opriți focul și lăsați compoziția să se răcească.

5. Apoi turnați treptat iaurtul în compoziția de gelatină. Omogenizați compoziția, folosind telul.

6. Bateți frișca într-un bol aparte, apoi încorporați-o în compoziția lăptoasă cu gelatină. Ametescați bine ingredientele, apoi adăugați-le în bolul cu cuburile de jeleu. Amestecați cu grijă compoziția aspectuoasă, apoi turnați-o și răspândiți-o deasupra primului strat de biscuiți. Uniformizați compoziția folosind spatula și acoperiți-o cu un strat uniform de biscuiți.

7. Acoperiți tortul cu folie alimentară, apoi puneți deasupra un tocător de lemn, pentru ca biscuiții de deasupra să se lipească mai bine. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore.

8. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați tocătorul și folia alimentară. Tăiați tortul pe porțiuni de mărimea biscuitului și aranjați-le pe un platou de servit. Serviți tortul delicios cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1