Tort ”Fantezie cu vișine” – pandișpan moale și delicios, combinat perfect cu o cremă fină și aromată!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios cu aspectuos. Acesta reprezintă o combinație perfectă de blat moale cu jeleu de vișine, cremă fină și glazură cu gust intens de ciocolată. Obțineți o adevărată capodoperă culinară, cu aspect original și aromă irezistibilă. Este o prăjitură de casă ce poate cu ușurință face concurență oricărui desert, servit în cele mai notorii restaurante.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-150 g de făină

-1/2 pahar de mac

-5 ouă

-1 priză de sare

-150 g de zahăr

-1 lingură de ulei vegetal

-1 lingură de apă fierbinte

-2 lingurițe praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 ml de lapte

-200 g de unt moale (la temperatura camerei)

-1 pachețel de cremă fiartă (sau de pudding)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU JELEUL DE VIȘINE

-2 cutii de vișine fără sâmburi

-750 ml suc de vișine cu apă

-2 pachețele jeleu de vișine

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-100 ml de frișcă

-100 g de ciocolată neagră

-50 g de ciocolată neagră rasă (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tapetați o formă de copt, de dimensiunea 25 x 35 cm, cu hârtie.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu o priză de sare, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

3. Bateți gălbenușurile cu apa și uleiul. Adăugați treptat în spuma de albușuri zahărul, apoi gălbenușurile bătute. Adăugați făina cernută cu praful de copt și macul. Amestecați cu grijă, folosind o spatulă.

5. Turnați alautul obținut în forma de copt. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 35 de minute.

6. Turnați 250 ml de lapte într-o cratiță. Adăugați 1 pachețel (40 g) praf de pudding. Amestecați.

7. Turnați laptele rămas într-o cratiță mică și fierbeți-l. Luați-l de pe foc și turnați-l în vasul cu amestecul pentru pudding. Puneți vasul pe foc. Fierbeți la foc mic, amestecând încontinuu, până amestecul se va îngroșa. Turnați crema obținută într-un bol și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați să se răcească.

8. Scurgeți sucul din cutiile cu vișine. Turnați-l într-o cratiță și mai adăugați apă, astfel încât să obțineți 750 ml de lichid. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Turnați praful de jeleu și amestecați. Adăugați vișinele și amestecați periodic, astfel încât jeleul să nu se prindă.

9. Treptat, adăugați în vasul cu crema de pudding untul moale (la temperatura camerei) și amestecați. Folosiți un mixer la viteza medie.

10. Tăiați pandișpanul de-a lungul, în jumătate. Aranjați primul blat într-o formă de copt (sau pe un platou) și ungeți-l cu cremă. Acoperiți crema cu jeleul de vișine și aranjați al doilea blat.

11. Turnați frișca într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o până la fierbere, apoi adăugați ciocolata, ruptă bucăți mici. Luați cratița de pe foc și amestecați bine, până ciocolata se va topi. Lăsați să se răcească.

12. Acoperiți tortul cu glazura de ciocolată și dați-l la frigider peste noapte. Decorați tortul cu ciocolată rasă.

Notă: Dacă asamblați tortul într-o formă de copt, neapărat tapetați-o cu folie alimentară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1