Tort fără coacere ”De vis” – cea mai simplă rețetă a unui desert formidabil!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios fără coacere. Acesta este un desert ce poate fi preparat în orice perioadă a anului, fiind mereu apreciat de toți. Este un desert ce se prepară foarte simplu. Blaturile sunt înlocuite cu biscuiții preferați, iar aceștia sunt completați cu 3 tipuri de creme fine și delicioase. Desertul poate fi servit ca un tort sau ca niște prăjituri mai mici. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

-1 l de lapte

-500 g de biscuiți

-200 g de lapte condensat fiert

-5 linguri de amidon

-3 linguri de făină

-1 pahar de zahăr

-8 g de zahăr vanilat

-100 g de unt

-1-2 linguri de zahăr pudră

-500 ml de frișcă 33%

-70 g fulgi de cocos

-8 g întăritor de frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți crema fiartă: turnați 700 ml de lapte într-o cratiță și adăugați zahărul. Puneți cratița pe foc și încălziți laptele, amestecând încontinuu. La dorință, puteți adăuga puțin extract de vanilie sau zahăr vanilat. Pentru un gust mai intens, adăugați în cremă puțină sare.

2. Într-un bol amestecați făina cernută cu amidonul. Adăugați laptele rămas și amestecați până obțineți o masă omogenă. Amidonul trebuie dizolvat doar în lichid rece (apă sau lapte), de altfel nu veți obține un amestec omogen.

3. Când laptele începe să fiarbă, treptat, turnați amestecul cu făină și amidon în cratiță. Amestecați încontinuu, până crema se va îngroșa. Când crema va începe să se îngroașe, amestecați într-un tempou mai rapid, de altfel aceasta se va lipi de fundul cratiței. Lăsați crema fiartă să se răcească.

4. Într-un bol, amestecați cu mixerul la viteză medie untul moale (la temperatura camerei). Treptat, adăugați în bolul cu unt crema fiartă și continuați să amestecați.

5. Dați crema la frigider.

6. Bateți frișca rece cu zahărul pudră, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Folosiți frișcă mai grasă, de cel puțin 30%. Spuma se obține mai repede dacă frișca este rece (de la frigider). La dorință, puteți adăuga în frișcă întăritor. Astfel veți fi siguri că crema de frișcă va ieși bine.

7. Amestecați crema de frișcă cu o jumătate din cantitatea de fulgii de cocos.

8. Asamblați tortul: aranjați un strat de biscuiți pe un platou sau într-o formă de copt de dimensiunea potrivită.

9. Ungeți primul strat de biscuiți cu lapte condensat fiert. Puteți folosi atât lapte condensat fiert de casă sau cel din comerț. Dacă aveți o cutie de lapte condensat din comerț, fierbeți-l. Puneți cutia cu lapte condensat într-o cratiță și turnați în cratiță apă, astfel încât să acopere cutia. Puneți cratița pe foc. Fierbeți laptele condensat la foc mic timp de 1.5-2 ore. Aveți grijă ca în cratiță să fie suficientă apă (să acopere cutia).

10. Pe laptele condensat fiert aranjați încă un strat de biscuiți și ungeți-i cu cremă fiartă. Ungeți cu o cantitate suficientă de cremă, astfel încât aceasta să acopere complet biscuiții.

11. Aranjați al treilea strat de biscuiți și apăsați-i puțin. Ungeți-i cu cremă de frișcă și cocos.

12. Decorați tortul cu fulgii de cocos rămași și dați-l la frigider pentru 2 ore.

Notă: La dorință, puteți adăuga la acest tort nuci, stafide sau chiar biscuiții cu aroma preferată. La fel, tortul poate fi acoperit cu glazură de ciocolată. Pentru a prepara glazura aveți nevoie de 8-10 linguri de frișcă, ce se pun la fiert. Într-un bol mic amestecați 4 linguri de cacao pudră și 4 linguri de zahăr. Treptat, turnați amestecul cu cacao în frișca și amestecați încontinuu. Fierbeți la foc mic timp de 5 minute și adăugați 50 g de unt. Amestecați și lăsați glazura să se răcească. Acoperiți tortul cu glazura rece, astfel încât aspectul tortului să fie îngrijit. Dacă glazura va fi caldă, aceasta se va amesteca cu ultimul strat de cremă, oferind tortului o imagine deloc frumoasă.

Urmăriți modul de preparare a tortului fără coacere în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1