Tort fără coacere, cu cremă de cocos – un desert original, ce vă va cuceri din prima! Atât de delicios, încât se topește în gură!

Deserturile fără coacere sunt perfecte dacă vă doriți să economisiți din timpul petrecut la bucătărie sau dacă nu ați mai pregătit dulciuri până acum. Vă prezentăm rețeta unui tort original și deosebit de delicios. Acesta este un desert fără coacere, cu cremă fină și aromă de cocos, ce cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent. Surprindeți-vă oaspeții cu un astfel de desert și rețeta va fi la mare căutare.

INGREDIENTE

-500-600 g de biscuiți fragezi (fără cremă și cu un nivel de grăsime redus)

-900 ml de lapte

-2 ouă

-200 g de zahăr

-150 g fulgi de cocos

-3 linguri amidon de porumb (sau 2 linguri amidon de cartofi)

-10 g de zahăr vanilat

-50-200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ 

-3 linguri de zahăr

-3 linguri pudră de cacao

-20 g de unt

-50 ml de lapte

SAU

-1 ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Este important să alegeți corect biscuiții. Aceștia pot fi cu gust de ciocolată, vanilie sau simpli. Biscuiții trebuie să fie proaspeți, fini, cu un nivel redus de grăsimi.

2. Pregătiți crema: turnați 100 g de zahăr într-o cratiță mică. Adăugați în cratiță laptele și amestecați. Puneți cratița pe foc. Faceți focul moderat și amestecând periodic, încălziți bine laptele. Nu-l aduceți până la fierbere.

3. Turnați 100 g de zahăr într-un bol. Spargeți 2 ouă și amestecați bine, cu ajutorul unui tel sau a unui mixer. Obțineți o masă omogenă. Adăugați amidonul și iarăși amestecați.

4. Turnați în bol 1/3 din cantitatea de lapte fierbinte (aproximativ 300 ml) și amestecați bine.

5. Amestecând încontinuu, turnați amestecul cu ouă (cu un jet subțire) în cratița cu lapte. Puneți cratița pe foc și fierbeți crema la foc mic, până se va îngroșa. Folosiți un tel sau o spatulă. Adăugați zahărul vanilat și amestecați. Când la suprafața cremei vor apărea bule, luați cratița de pe foc.

6. Imediat ce ați luat crema de pe foc, adăugați fulgii de cocos și amestecați. Pentru a obține o cremă deosebit de fină, adăugați în aceasta unt (după gust). Cantitatea untului poate varia de la 50 g până la 200 g.

7. Pregătiți forma în care veți asambla tortul. Ungeți-o cu cremă fierbinte. Aranjați primul strat de biscuiți, apoi acoperiți-l cu un strat gros de cremă. Alternați astfel straturile, până veți obține un tort de dimensiunea dorită. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema.

8. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 1 oră. Dacă folosiți biscuiți foarte fini și subțiri, timpul de 1 oră va fi suficient.

9. Pregătiți glazura: într-o cratiță mică, amestecați zahărul cu pudra de cacao. Adăugați laptele și untul. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și încălziți amestecul, amestecând încontinuu, până veți obține o glazură omogenă. Scoateți tortul din frigider (după cel puțin 30 de minute) și acoperiți-l cu glazură. La dorință, puteți doar topi o ciocolată neagră la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Aceasta la fel poate fi folosită în calitate de glazură.

10. Dați tortul la frigider până glazura se va prinde, iar straturile de biscuiți se vor pătrunde bine cu cremă.

Notă: La dorință, tortul poate fi acoperit atât cu glazură, cât și cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1