Tort fără coacere delicios, ce vă păstrează silueta – e gata într-un timp record!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de tort fără coacere. Desertul se prepară foarte simplu, din biscuiți cu cremă și fructe uscate – doar amestecați ingredientele și le dați la frigider. Tortul fără coacere cu cremă de casă este foarte aspectuos, gustos și apetisant. Preparați delicii de casă interesante și răsfățați-i pe cei dragi.

INGREDIENTE  

– 150 g de biscuiți mici

– 200 g de lapte condensat

– 150 g de smântână

– 50 g de stafide

– 50 g de alune

– 50 g de prune uscate

– 50 g de nuci

– 50 g de caise uscate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați și opăriți fructele uscate. Strecurați fructele uscate, zvântați-le, apoi tăiați-le cuburi mici.

2. Fărâmițați nucile, folosind cuțitul. Nu folosiți blenderul, deoarece acestea se pot fărâmița prea tare și veți obține praf.

3. Pregătiți crema: amestecați într-un bol laptele condensat cu smântâna, folosind mixerul, până veți obține o compoziție omogenă.

4. Combinați într-un bol aparte biscuiții cu fructele uscate și nucile tăiate. Turnați crema în bolul cu ingrediente și amestecați bine compoziția.

5. Luați o formă și tapetați-o cu folie alimentară. Turnați, răspândiți și uniformizați compoziția obținută în formă, presând-o cu ajutorul unei spatule.

6. Acoperiți desertul cu folie alimentară și puneți deasupra acestuia un tocător de lemn și o greutate. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore.

7. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați folia alimentară și răsturnați-l cu grijă pe o farfurie de servit. Decorați desertul apetisant cu fructe uscate și nuci. Serviți tortul delicios cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1