Tort fără coacere deosebit de fin – rapid, simplu și gustos!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă de succes a unui tort fără coacere. Tortul se prepară foarte simplu și rapid, chiar fără bătăi de cap. Din cele mai accesibile ingrediente veți prepara un desert extraordinar de gustos, fin și apetisant. Uimiți-i pe cei dragi cu delicii savuroase, deoarece chiar după prima porție se vor îndrăgosti de gustul și finețea acestui desert.

INGREDIENTE  

– 2 lipii

– 250 ml de lapte

– 1 ou

– 70 g de unt

– 100 g de zahăr

– 0,5 lămâie

– 1 lingură amidon de porumb

– 100 g de nuci

– 5 g de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți oul într-o cratiță și combinați-l cu vanilia, zahărul, amidonul și coaja rasă de lămâie. Amestecați ingredientele, apoi turnați laptele. Puneți cratița pe foc, la flacăra mică. Fierbeți compoziția, până se va îngroșa, amestecând încontinuu. Apoi adăugați untul și amestecați bine, până acesta se va topi. Opriți focul.

2. Tăiați lipiile în pătrate mai mici, cu dimensiunea de 15 x 15 cm. Uscați fiecare lipiile la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de 2 minute.

3. Fărâmițați nucile, folosind blenderul.

4. Așezați o lipie pe platou, ungeți-o cu crema obținută, apoi presărați nucile fărâmițate deasupra. Acoperiți stratul de cremă cu următoarea lipie și alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema. Ungeți și bordura cu cremă, apoi decorați tortul cu nuci. La dorință, puteți decora și cu lipii fărâmițate.

5. Dați desertul la frigider pentru 2-4 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1