Tort fără coacere ”Nor de puf” – desert super fin, ce se topește în gură!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de tort, care cu siguranță vă va cuceri din prima. Acest desert încântător se prepară foarte simplu și rapid. Există situații în care nu aveți timp suficient și dorință de a avea treabă cu rețete mai complexe. Tortul fără coacere este soluția perfectă. Tortul rapid ”Nor de puf” arată impresionant: jeleul de lămâie în combinație cu amestecul de brânză și smântână este o combinație perfectă, așezată sub ”o pătură” de fulgi de cocos caramelizați. Gustul delicat și textura ușoară vor fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE  

– 100 g de biscuiți

– 500 g brânză de vaci

– 10 g de zahăr vanilat

– 35 g de unt

– 70 g fulgi de cocos

– 2 pachețele jeleu de lămâie

– 3 linguri de zahăr pudră

– 250 g de smântână

– 35 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dizolvați jeleul de lămâie într-o cratiță cu apă fierbinte și lăsați-l să se răcească.

2. Frecați brânza de vaci, folosind blenderul, până veți obține o masă cremoasă.

3. Bateți într-un bol aparte smântâna cu zahărul pudră și zahărul vanilat, folosind mixerul, până veți obține o masă spumantă. Apoi adăugați în bolul cu smântâna câte 1 lingură de brânză cremoasă. Mixați bine compoziția, până obțineți o masă omogenă, pufoasă.

4. Încorporați jeleul rece, cu un jet subțire, în masa omogenă de smântână și brânză. Mixați ingredientele, folosind mixerul la viteza mică.

5. Luați o formă detașabilă și tapetați-o cu folie alimentară, apoi aranjați biscuiții într-un strat și răspândiți compoziția de brânză cu jeleu. Uniformizați compoziția.

6. Topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați zahărul și fulgii de cocos. Amestecați ingredientele, prăjiți-le la foc mic, până veți obține o masă frumos aurie. Lăsați fulgii de cocos caramelizați să se răcească.

7. Presărați fulgii aurii de cocos deasupra tortului. Dați tortul la frigider peste noapte.

8. Scoateți desertul din frigider, îndepărtați cu mare grijă forma și folia alimentară. Transferați desertul pe un platou și serviți-l cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1