Aceste tort de ciocolată FĂRĂ FĂINĂ este un deliciu!!! Încercați-l neapărat!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă genială de tort de ciocolată, care nu conține făină, este foarte aerat, pufos, gingaș și ușor. Tortul se prepară destul de simplu, este foarte aspectuos și are un gust fantastic. Acest tort delicios va avea succes pe masa de sărbătoare și va fi apreciat de toți cei care adoră ciocolata și cafeaua. Sperăm că acest desert delicat va deveni preferatul dvs la orice sărbătoare. Savurați-l cu plăcere!

Ingrediente pentru blat

– 5 ouă

– 200 g de zahăr

– 130 g de amidon de cartofi

– 40 g de cacao

– 5 g de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru îmbibare

– 100 ml de cafea concentrată dulce

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 250 ml de frișcă de 35 %

– 150 ml de cafea concentrată

– 30 g de zahăr pudră

– 7 g de gelatină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru decor

– 200 ml de frișcă de 35 %

– ciocolată rasă și boabe de cafea

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați pandișpanul de ciocolată: amestecați amidonul cu cacao și praf de copt. Ca să obțineți un pandișpan pufos, cel mai bine să cerneți ingredientele când le amestecați.

2. Separați albușurile de gălbenușuri.

3. Bateți separat albușurile până veți obține vârfuri moi, apoi adăugați treptat zahărul (folosiți 2-3 linguri), bătând continuu.

4. Bateți separat gălbenușurile și adăugați treptat zahărul rămas. Gălbenușurile trebuie să devină albe și să se mărească în volum.

5. Amestecați atent albușurile și gălbenușurile cu o spatulă de lemn. Adăugați treptat amestecul de amidon și amestecați într-o singură direcție.

6. Turnați aluatul într-o formă detașabilă (tapetată cu hârtie de copt) cu diametrul de 24 cm și distribuiți-l pe toată suprafața. Nivelați partea superioară atent cu spatula.

7. Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute. Faceți testul scobitorii.

8. Lăsați pandișpanul să se răcească în formă, apoi îndepărtați forma.

9. Lăsați pandișpanul să stea timp de 3-4 ore.

10. Pentru îmbibarea tortului folosiți cafea concentrată dulce. Puteți folosi cafea naturală sau cafea solubilă. Adăugați zahăr după gust.

11. Crema: adăugați gelatina în cafeaua rece și lăsați-o să se umfle. Apoi încălziți-o, dar nu aduceți la fierbere. Gelatina trebuie să se dizolve complet. Strecurați gelatina cu cafea printr-o sită și lăsați să se răcească.

12. Bateți frișca rece și zahărul pudră cu mixerul.

13. Încorporați amestecul de cafea în cremă și bateți cu mixerul la viteză mică. Nu bateți frișca mult timp, ca sa rămână pufoasă și aerată.

14. Dați crema la frigider pentru 15-20 de minute.

15. Asamblați tortul: tăiați blatul în 2-3 părți și îmbibați fiecare blat cu cafea dulce, apoi puneți crema și deasupra blatul.

16. Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe.

17. Decorați tortul cu frișcă bătută și distribuiți-o atent la margini. Deasupra puteți presăra ciocolată rasă și boabe de cafea.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1