Tort “Furnicar” – un desert gustos care vă duce cu gândul la copilărie!

Vă mai aduceți aminte de cel mai popular tort din copilărie? Tortul “Furnicar” adorat de toți copiii pentru forma originală, se prepară foarte ușor și rapid. Tortul este deosebit de gustos, foarte consistent și frumos. Preparați acest tort spre deliciul copiilor și savurați-l cu un ceai aromat!

INGREDIENTE 

– 1/2 pahar de zahăr

– 3+ 1/2 pahare de făină

– 200 g de smântână

– 200 g de unt + 200 g pentru cremă

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 cutie de lapte condensat fiert

– nuci și ciocolată rasă după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați 200 g de unt, smântâna, zahărul și bicarbonatul. Frământați un aluat rigid și dați-l prin mașina de tocat. Încălziți în prealabil cuptorul la 180 de grade.

2. Așezați aluatul pe tavă într-un singur strat și coaceți-l până se va rumeni. Între timp preparați crema. Puneți untul rămas și laptele condensat fiert într-un bol adânc.

3. Bateți bine până la omogenizare. Scoateți blatul din cuptor, lăsați-l să se răcească și luați-l din tavă. Trebuie să obțineți bucățele de blat crocante, puneți-le într-un bol adânc.

4. Mărunțiți-le cu mâinile sau presa.

5. Amestecați-le cu crema obținută și nuci, ciocolată (la dorință).

6. Amestecați masa bine și așezați-o sub formă de piramidă pe un platou mare și plat. Apoi dați tortul la frigider pentru 3 ore sau preferabil peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1