Tort “Genial” – un desert nemaipomenit, gata în doar 10 minute!

Astăzi vă oferim o rețetă minunată de tort, care se prepară extrem de rapid, este gata în doar 10 minute și este foarte gustos. Tortul “Genial” este un desert deosebit, de care o să vă îndrăgostiți imediat și va deveni cartea dvs de vizită. Acesta se prepară fără coacere, din biscuiți și cremă fină de smântână cu banane. Încântați-vă familia cu un desert genial!

 

Ingrediente

— 500 g de biscuiți “Zoo”

— 1 l de smântână (puteți folosi cu 250 ml mai mult)

— 250 g de zahăr

— 1 banană (caise uscate, prune uscate sau nuci)

— 1 ciocolată mică

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați smântâna cu zahăr și piureul de banană. Va fi și mai delicios, dacă veți folosi 500 g de smântână și un borcan de lapte condensat fiert, pe care să le amestecați bine. De asemenea, puteți adăuga 100 g de unt și piureul de la o banană într-un litru de smântână, presărați un pahar de zahăr și amestecați (crema cu unt se va întări mai rapid, dar va adăuga multe calorii).

2. Presărați biscuiții în cremă și amestecați. Puneți masa obținută într-un bol și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore, ca să se umfle biscuiții.

3. Scoateți bolul din frigider, puneți masa obținută pe un platou și formați tortul.

4. Presărați deasupra ciocolata rasă sau topită și decorați-l după preferințe. Tortul este gata, dar cel mai bine să-l dați la frigider până infuzați ceaiul.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1