Tort gingaș ”Bounty”, fără coacere și fără gelatină!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort ”Bounty”, fără coacere și gelatină, care vă va cuceri din prima. Este un desert magic, perfect dacă aveți poftă de ceva dulce, dar doriți să evitați orice coacere a blaturilor. Originalul și aromatul tort poate fi servit oricând, fie vara sau chiar iarna. De asemenea va deveni vedetă la masa de sărbătoare. Familia dragă și oaspeții vor rămâne încântați de gustul ispititor al desertului.

INGREDIENTE BLAT  

– 300-350 g biscuiți de ciocolată

– 60 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ  

– 150 g zahăr

– 2 linguri amidon de porumb

– 500 ml de lapte

– 180 g de unt

– 2 ouă

– 300 g de brânză mascarpone sau ricotta

– 150 g fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE FONDANT  

– 100 g de ciocolată neagră

– 1 lingură de ulei vegetal

– 50 ml de lapte fierbinte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema: combinați într-o cratiță ouăle cu zahărul și amidonul de porumb. Omogenizați ingredientele din cratiță, apoi adăugați laptele. Amestecați compoziția din cratiță și puneți-o pe foc. Încălzind compoziția la foc mic, amestecând-o încontinuu, aduceți-o până la fierbere. Opriți focul și mai amestecați-o timp de 1 minut.

2. Treptat, adăugați fulgii de cocos, până crema este fierbinte. Amestecați crema și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

3. Pregătiți compoziția pentru blat: fărâmițați biscuiții cu ajutorul blenderului. Topiți untul și combinați-l cu biscuiții fărâmițați. Amestecați bine compoziția.

4. Puneți inelul detașabil pe un platou de servit. Ungeți interiorul inelului detașabil cu ulei vegetal, apoi tapetați-i bordura cu hârtie de copt.

5. Ungeți fundul platoului cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon. Răspândiți compoziția blatului pe platou, apoi uniformizați-o și aplatizați-o ușor. Formați bordura. Dați platoul la congelator pentru 30 de minute.

6. Bateți untul într-un bol aparte, folosind mixerul. Apoi adăugați treptat crema și mixați ingredientele încontinuu. De asemenea, adăugați treptat brânza mascarpone. Omogenizați crema.

7. Scoateți platoul cu blat din congelator și răspândiți toată crema deasupra acestuia. Uniformizați crema frumos. Iar dați tortul la congelator pentru 30 de minute.

8. Pregătiți fondantul: în vasul cu laptele fierbinte adăugați ciocolata fărâmițată bucăți mici. Amestecați bine ingredientele până ciocolata se va dizolva complet, apoi adăugați uleiul vegetal (fără miros). Omogenizați fondantul.

9. Scoateți tortul din congelator și turnați, răspândind fondantul peste toată suprafața tortului. Dați tortul la frigider peste noapte.

10. Scoateți desertul magic din frigider, îndepărtați inelul detașabil și tăiați tortul felii de mărimea dorită. Serviți faimosul tort cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1