Tort gingaș și delicios ”Raffaello” – un desert perfect, gata într-un timp record!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de tort ”Raffaello” de casă. Este un desert fascinant, atât de fraged și gustos, încât va fi pe placul chiar și celor mai capricioși musafiri. Blatul moale și pufos se combină ideal cu crema fină, gustoasă și aromată. Surprindeți familia dragă cu un desert de casă deosebit, care va deveni o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU BLAT  

– 140 g de făină cernută

– 50 g de unt topit

– 100 g de zahăr

– 2 lingurițe praf de copt

– 3 ouă

– 40 g fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 120 g de zahăr

– 200 ml de frișcă 33%

– 500 g de brânză mascarpone

– 80 g fulgi de cocos

– 30 g fulgi de cocos (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol ouăle cu zahărul. Bateți ingredientele, folosind mixerul, la viteză medie. Apoi adăugați untul topit și praful de copt. Mixați bine ingredientele.

2. Amestecând încontinuu, adăugați fulgii de cocos. Mixați ingredientele până veți obține o compoziție omogenă.

3. Adăugați făina cernută. Amestecați compoziția, folosind o spatulă, apoi iar mixați ingredientele, folosind mixerul, până veți obține un aluat omogen.

4. Turnați aluatul într-o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Uniformizați aluatul, folosind spatula.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

6. Scoateți pandișpanul din cuptor și tăiați-l în 3 blaturi egale. Tăiați marginile informe.

7. Pregătiți crema: uniți într-un bol zahărul cu brânza mascarpone. Bateți ingredientele, până se va dizolva zahărul, apoi adăugați fulgii de cocos. Omogenizați compoziția.

8. Bateți frișca într-un bol aparte până la vârfuri tari. Combinați frișca bătută cu compoziția de brânză și amestecați, folosind spatula. Crema este gata.

9. Asamblați tortul: luați un blat, puneți-l pe un platou și ungeți-l cu cremă, într-un strat uniform. Procedați similar cu blaturile și crema rămasă. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema. Ungeți bordura tortului cu cremă, apoi decorați-l cu fulgi de cocos.

10. Dați tortul la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1