Tort gingaș și foarte gustos, fără coacere!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de tort fără coacere. Este un desert foarte gingaș și gustos. Se prepară destul de simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Cu siguranță, tortul vă va cuceri din prima, datorită gustului său ispititor. Bucurați-i pe cei dragi cu delicii pregătite foarte simplu, dar cu un gust desăvârșit.

INGREDIENTE  

– 400 g de biscuiți mici

– 500-600 g de smântână 20%

– 250 g de zahăr

– 200 g de apă potabilă

– 40-60 g de gelatină

– pudră de cacao pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Înmuiați gelatina în apă. Lăsați ca granulele de gelatină să absoarbă apa pentru aproximativ 15 minute. Granulele vor crește în volum.

2. Combinați într-un bol aparte smântâna cu zahărul. Mixați ingredientele, până zahărul se va dizolva complet.

3. Încălziți gelatina la baia cu aburi, amestecând-o periodic, ca să se dizolve (nu o aduceți până la fierbere). Apoi adăugați gelatina topită în bolul cu amestecul de smântână. Amestecați bine compoziția.

4. Adăugați biscuiții mici în bolul cu compoziția de smântână. Amestecați ingredientele, folosind spatula. Lăsați compoziția pentru 5-10 minute. Dacă nu aveți biscuiți mici, îi puteți folosi  pe obișnuiți (ușor fărâmițați).

5. Luați o formă transparentă de copt, fie rotundă sau dreptunghiulară și tapetați-o cu un fragment de folie alimentară. Apoi turnați, răspândiți și uniformizați compoziția obținută în formă. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider, pentru aproximativ 40-50 de minute.

6. Scoateți tortul din frigider și îndepărtați cu grijă folia. Se face simplu – îndepărtați folia de deasupra, apoi acoperiți tortul cu un tocător de lemn sau o farfurie potrivită. Răsturnați forma cu susul în jos și îndepărtați folia.

7. Decorați tortul cu pudră de cacao sau după gust. Tortul este gata! Serviți desertul apetisant cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1