Tort italian cu nuci – un desert deosebit de delicios, la care veți folosi doar 1 linguriță de făină!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios și aspectuos. Deși se prepară uimitor de simplu, acesta este o adevărată bombă de gust și aromă. Obțineți un desert aromat, cu o textură plăcută, blat moale, ciocolată crocantă și cremă fină de frișcă. Unde mai pui, veți folosi doar 1 linguriță de făină. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de desert și acesta va deveni prăjitura preferată a întregii familii.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 linguriță de făină

-150 g de nuci

-150 g de zahăr

-4 albușuri

-1 priză de sare

-1 priză de acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-115 g de ciocolată neagră

-1 lingură de zahăr pudră

-300 ml de frișcă grasă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Uscați nucile într-o tigaie încinsă. Tocați-le mărunt.

2. Bateți albușurile cu sarea și acidul citric (la dorință, puteți adăuga și câteva picături de suc de lămâie). Treptat adăugați zahărul și amestecați, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

3. Adăugați făina și nucile. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Decupați din hârtia de copt 6 cercuri, cu diametrul de 18 cm. Presărați fiecare cerc cu făină și întindeți pe acesta câte o porție de aluat (într-un strat cât mai uniform). Astfel, obțineți 6 blaturi. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C timp de 5 minute.

5. Scoateți fiecare blat din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtați hârtia de copt. Aveți grijă, blaturile sunt foarte fragede. Chiar dacă un blat se va rupe, oricum îl veți folosi la asamblarea tortului.

6. Topiți 80 g de ciocolată la baia de aburi. Cu o pensulă, ungeți 5 blaturi cu ciocolata topită. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

7. Pregătiți crema: bateți frișca cu zahărul pudră, până obțineți o cremă. Păstrați 4 linguri de cremă de frișcă într-un vas aparte. Amestecați crema rămasă cu 30 g de ciocolată rasă.

8. Asamblați tortul: ungeți fiecare blat cu crema de frișcă cu ciocolată.

9. Aranjați astfel 5 blaturi. Acoperiți tortul cu blatul fără ciocolată.

10. Acoperiți tortul deasupra și pe părțile laterale cu crema de frișcă fără ciocolată. Presărați-l cu ciocolată neagră, dată prin răzătoarea mare. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1