Tort Kiev incredibil de gustos “Akilezna” – un desert foarte gingaș, aerat și crocant!

Echipa noastră vă oferă o rețetă deosebită de tort Kiev, care se prepară din 2 blaturi sfărâmicioase, un blat de bezea și cremă de vanilie. Crema gingașă oferă tortului un gust delicat și delicios, dar bezelele – o textură crocantă. Tortul are un aspect foarte apetisant și un gust desăvârșit. Preparați neapărat acest tort savuros, care pur și simplu se topește în gură!

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL SFĂRÂMICIOS

-2 gălbenușuri de ou

-180 g de zahăr

-150 g de unt

-1 lingură de vodcă sau rom

-1 pachețel de praf de copt

-400-500 g de făină (depinde de calitatea făinii)

-1-2 linguri de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BEZEA

-4 albușuri (am folosit 6 albușuri)

-1 pahar de nuci mărunțite sau alune

-1 lingură de amidon de cartofi (opțional)

-200-300 g de zahăr

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 ml de lapte

-4 linguri de făină

-1 lingură de amidon

-150 g de zahăr pudră

-1 pachețel de zahăr vanilat

-300-350 g de unt (puteți folosi mai puțin)

-100 g de ciocolată albă (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bezeaua. Preparați bezeaua din ingredientele date, adăugați nucile mărunțite și amestecați atent, ca să nu se lase albușurile. Coaceți bezeaua într-un singur blat sau așezați bezelele cu ajutorul unui sac de patiserie. Coaceți bezelele la 100-120 de grade timp de 2-2.5 ore.

2. Blatul sfărâmicios. Frecați untul rece cu făina cernută și praful de copt. Frecați gălbenușurile cu zahăr și vodcă.

3. Combinați amestecul de făină cu gălbenușurile și amestecați masa obținută cu smântână. Aluatul trebuie să fie moale și să se întindă ușor cu sucitorul.

4. Dacă aluatul obținut este prea lichid, atunci mai adăugați făină, dar aveți grijă să nu fie foarte rigid. Împărțiți aluatul în 2 blaturi și coaceți-le la 200 grade timp de 7-10 minute până se vor rumeni (orientați-vă după cuptorul pe care îl aveți).

5. Așezați atent blaturile coapte pe un platou, deoarece sunt foarte fragile (am folosit o formă de mărimea 22*30 cm, dacă veți folosi o formă mai mare, 28*34 cm, atunci trebuie să preparați bezeaua din 6-8 ouă).

6. Lăsați blaturile să se răcească.

7. Crema fiartă. Puneți la fiert 250 ml de lapte. Bateți 250 ml de lapte cu făină (făina trebuie să fie de calitate bună pentru a obține o cremă reușită).

8. Introduceți amestecul în laptele clocotit. Amestecând continuu, aduceți crema la fierbere. Crema va fi gata când va deveni mai transparentă și va fi asemănătoare cu consistența unui piure.

9. Luați crema de pe foc și bateți-o bine cu un tel până la dispariția cocoloașelor. La dorință, puteți adăuga ciocolată albă.

10. Puneți crema într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei sau dați-o la frigider.

11. Bateți untul moale cu zahărul pudră și zahărul vanilat până veți obține o masă pufoasă. La dorință, puteți adăuga o lingură de rom.

12. Bateți crema rece din lapte cu mixerul și combinați-o cu masa de unt. Bateți cu mixerul până veți obține o masă pufoasă. Crema trebuie să fie densă și aerată, în niciun caz, lichidă.

13. Asamblați tortul. Ungeți primul blat sfărâmicios cu crema obținută și așezați deasupra blatul de bezea sau bezelele (le puteți fărâmița un pic ca să încapă mai multe). Ungeți deasupra cu cremă și acoperiți cu al doilea blat sfărâmicios.

14. Decorați părțile laterale ale tortului cu cremă, bucățele de bezea, firimituri de blat și fulgi de migdale.

15. Deși sunt mulți pași de preparare, acest tort se prepară foarte ușor, dacă îl veți realiza în mai multe etape. Puteți prepara bezeaua cu o săptămână înainte și să o păstrați în pungi de plastic, ca să se păstreze crocantă. A doua zi puteți prepara blaturile sfărâmicioase și să fierbeți crema a treia zi și să asamblați tortul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1