Tort “Kuche de ciocolată” – un desert german foarte moale, pufos și cremos!

Tortul “Kuche de ciocolată” este un desert de origine nemțească, care se prepară foarte simplu și ușor din ingrediente pe care le aveți la îndemână. Pandișpanul este foarte moale, pufos și fraged. Crema la fel se realizează foarte simplu, din unt, lapte condensat și ciocolată topită.

Dacă doriți puteți prepara laptele condensat acasă foarte ușor. O să vă placă foarte mult acest tort, este foarte gustos, ciocolătos, arată foarte bine și îl puteți prepara cu ocazia diferitor sărbători.

Ingrediente pentru pandișpan

-4 ouă

-1.5 pahare de zahăr

-1 pahar de lapte

-⅔ pahar de ulei

-3 linguri de cacao

-10 g de praf de copt

-3 pahare de făină

-1 pachețel de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-400 ml de lapte condensat

-180 g de unt

-100 g de ciocolată de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Bateți bine ouăle cu mixerul până obțineți o spumă pufoasă, adăugați zahărul și vanilia și continuați să bateți.

2. Turnați laptele și uleiul în amestecul de ouă.

3. Amestecați făina cernută cu cacao și praful de copt, introduceți doze mici din amestecul de făină în cel lichid, continuând să bateți cu mixerul.

4. Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt.

5. Coaceți pandișpanul la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 1 oră (am copt pandișpanul la Multicooker timp de 55 de minute, cu supapa deschisă și nu am deschis ușa până nu s-a copt blatul).

6. Crema. Bateți untul moale cu laptele condensat și adăugați ciocolata topită.

7. Lăsați blatul să se răcească, tăiați-l în 3-4 părți și ungeți fiecare foaie cu cremă, asamblați tortul și lăsați-l să se îmbibe. Decorați-l la dorință.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1