Prăjitură ”Lacrimi de înger” – un desert în 3 straturi nemaipomenit de bun!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios și aspectuos. Acesta este un desert perfect dacă vă doriți să pregătiți ceva original și mai puțin obișnuit. Cu o textură foarte fină și aerată, tortul poate fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu prăjitură de casă mai puțin obișnuită și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

– 1 pahar de făină

– 1 linguriță praf de copt

– 80 g de unt

– 2 linguri de zahăr

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 500 g brânză de vaci

– 0.5 pahar de zahăr

– 3 gălbenușuri

– 1 lingură de griș

– 100 g de smântână

– zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SUFLEU

– 3 albușuri

– 3 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați făina cu praful de copt. Aranjați untul (de la frigider) în făină și tocați-l cu un cuțit. Adăugați celelalte ingrediente pentru blat și frământați aluatul timp de 5 minute. Obțineți un aluat omogen și nelipicios.

2. Înveliți aluatul în folie alimentară sau puneți-l într-o pungă. Dați aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: despărțiți albușurile de gălbenușuri. Dați albușurile la frigider. Amestecați gălbenușurile cu celelalte ingrediente pentru umplutură. Folosiți un blender sau un robot de bucătărie.

4. Obțineți o masă omogenă.

5. Aranjați aluatul într-o formă de copt, cu diametrul de 23 cm. Uniformizați aluatul pe suprafața formei și formați bordura. Puteți folosi punga de la aluat în calitate de mănușă.

6. Aranjați pe blat umplutura. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

7. Pregătiți sufleul: bateți albușurile spumă, folosind un mixer la viteză mică. Treptat, adăugați zahărul pudră și amestecați. Amestecați timp de aproximativ 5 minute, până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

8. Scoateți forma din cuptor și acoperiți prăjitura cu sufleul pregătit. Întoarceți prăjitura la cuptor și coaceți-o încă timp de 10-15 minute, până se rumenește.

9. Nu aranjați sufleul într-un strat uniform. Cu cât mai neuniform îl veți aranja, cu atât mai apetisantă va fi prăjitura după coacere.

10. Lăsați prăjitura să se răcească. În acest timp, pe suprafața acesteia se vor forma picături mici.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1