Trebuie doar să pregătiți o cană de cafea și să o adăugați în aluat – așa se face cel mai gustos tort din lume!

Cafeaua este unul din cele mai populare produse din lume, cu un volum de vânzări enorm. La fel, de o popularitate imensă se bucură și deserturile preparate cu cafea. Vă îndemnăm să pregătiți un tort deosebit de delicios și aromat, ce va cuceri inimile chiar și celor mai iscusiți gurmanzi. Acesta se prepară foarte simplu, fiind perfect chiar și pentru gospodinele ce nu au experiență în pregătirea torturilor. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert fenomenal, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

– 200 g de unt

– 4 ouă

– 0.25 linguriță de sare

– 2 linguri ulei de floarea soarelui

– 0.5 linguriță praf de copt

– 220 g de lapte praf

– 300 ml de cafea espresso

– 10 biscuiți

– 150 g de zahăr

– 80 g de făină

– 100 g pudră de cacao

– 2 linguri de apă

– 90 g de zahăr pudră

– 400 g cremă de brânză

– 100 ml de lichior cremă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu zahărul și sarea timp de 7 minute. Adăugați apa și uleiul. Amestecați.

2. Treptat, adăugați făina cernută, 3/4 din cantitatea de cacao și praful de copt. Obțineți un aluat omogen. Turnați aluatul într-o formă de copt, unsă cu ulei. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 de minute.

3. Pregătiți crema: bateți untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul pudră, folosind robotul de bucătărie. Adăugați crema de brânză și laptele praf. Amestecați.

4. Amestecați cafeaua cu lichiorul. Înmuiați biscuiții în amestecul obținut.

5. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Tăiați-l de-a lungul, în două părți egale.

6. Asamblați tortul: aranjați pe un platou un blat și acoperiți-l cu un strat de cremă. Acoperiți crema cu un strat de biscuiți și presărați-i cu pudră de cacao.

7. Aranjați al doilea blat și alternați iarăși straturile de cremă cu biscuiți și pudra de cacao. Dați tortul la frigider (cel mai bine e să lăsați tortul la frigider pentru 5-8 ore).

Notă: Cel mai bine e să folosiți lichior Baileys sau Amaretto. La dorință, puteți înlocui biscuiții din comerț cu cei de casă sau cu pandișpan de casă. În rețeta originală se folosește o formă rotundă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1