Tort leneș ”De miere” – nici măcar blatul nu trebuie de întins!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă genială de tort leneș. Aluatul pentru pandișpan se prepară foarte simplu, după care se dă la cuptorul multifuncțional. Tortul cu crema foarte fină și gustoasă este un desert de casă fascinant. Desertul gingaș vă va cuceri din prima. Acest tort de casă este perfect pentru orice ocazie. Numaidecât salvați această rețetă și laudele nu se vor lăsa așteptate.

INGREDIENTE ALUAT

– 320 g de făină cernută

– 200 g de zahăr

– 5 ouă

– 120 g de miere

– 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ 

– 800 g de smântână

– zahăr pudră după gust sau 450-500 g de lapte condensat fiert

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-o cratiță mică mierea cu bicarbonatul de sodiu. Puneți cratița pe foc și amestecați ingredientele. Fierbeți ingredientele la foc mic, până compoziția se va schimba la culoare. Opriți focul. Lăsați compoziția să se răcească puțin.

2. Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul cu 1 priză de sare. Bateți ingredientele timp de 5 minute, folosind mixerul.

3. Încorporați mierea fiartă în amestecul de ouă bătute. Apoi adăugați treptat făina cernută, amestecând aluatul încontinuu. Omogenizați aluatul.

4. Ungeți bolul cuptorului multifuncțional cu ulei vegetal, apoi tapetați fundul cu hârtie de copt. Ungeți și bordura bolului cu ulei vegetal. Turnați și uniformizați aluatul în bol.

5. Așezați bolul cu aluat în cuptorul multifuncțional și setați programul ”coacere”, pentru 1 oră și 10 minute. Faceți testul scobitorii.

6. Pregătiți crema: amestecați zahărul pudră cu smântâna într-un bol. Bateți ingredientele folosind mixerul.

7. Scoateți pandișpanul din bolul cuptorului și lăsați-l să se răcească. Tăiați pandișpanul în 4-5 blaturi.

8. Ungeți fiecare blat cu crema obținută și asamblați tortul. Decorați tortul după gust, fie cu nuci fărâmițate, fie cu ciocolată rasă. Dați tortul la frigider peste noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1