Tort leneș ”Napoleon”, fără coacere – un desert delicios, gata în doar 20 de minute!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă rapidă de preparare a celebrului tort leneș ”Napoleon”. Veți obține un desert foarte gustos, cremos, cu blat stratificat, asemănător la gust cu tortul clasic. Desertul cumpărat nu este întotdeauna la fel de gustos precum cel de casă. Dar dacă doriți să vă alintați cu un desert adevărat și nu aveți suficient timp, puteți pregăti leneșul ”Napoleon”, care cu siguranță vă va cuceri din prima. Pregătiți, testați și uimiți familia dragă cu deserturi ispititoare la gust, preparate extrem de rapid și din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE  

– 800 g de foietaje ”urechiușe”

– 1 l de lapte

– 150 g de unt

– 0,5 pahar de zahăr

– 6 linguri de făină cernută

– 1 priză de zahăr vanilat

– 4 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema fiartă: spargeți într-o cratiță ouăle și adăugați zahărul, făina și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele, folosind telul. Apoi turnați laptele în cratița cu ingredientele omogenizate.

2. Puneți cratița pe foc. Fierbeți crema, amestecând-o încontinuu, până se va îngroșa. Opriți focul. Lăsați crema puțin să se răcească, apoi adăugați untul. Amestecați compoziția, până veți obține o cremă omogenă.

3. Păstrați niște biscuiți pentru decor.

4. Asamblați tortul: luați o formă cu inelul detașabil și ungeți-i fundul cu cremă. Apoi, treceți fiecare foietaj prin bolul cu cremă, înmuiați-l cât mai generos, apoi aranjați-l în formă.

5. Ungeți stratul superior cu crema rămasă.

6. Fărâmițați foietajele rămase și decorați tortul. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore.

7. Scoateți desertul din frigider, îndepărtați cu grijă inelul detașabil și transferați-l pe un platou de servit. Serviți desertul leneș cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1