Tort “Magic” – un desert extraordinar de gustos și gingaș, preparat în tigaie

Tortul “Magic” nu în zadar are această denumire grandioasă. Acest tort este magnific, se prepară foarte rapid și blaturile nu se coc la cuptor, ci în tigaie, este super gustos, delicat și irezistibil.

Este un tort perfect atunci când ai poftă de ceva dulce sau aștepți oaspeți. Tortul “Magic” o să vă scoată din orice încurcătură, nu o să vă dea mari bătăi de cap sau ore întregi de stat la bucătărie, este superb din toate punctele de vedere: este delicios, arată frumos și se prepară rapid!

Ingrediente

– 250 ml de lapte condensat

– 2 ouă

– 200 g de zahăr

– 800 ml de lapte

– 555 g de făină

– 12 g de bicarbonat de sodiu

– 10 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Amestecați 480 g de făină (3 pahare), laptele condensat, un ou și o linguriță de bicarbonat de sodiu stinsă cu oțet, Frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul obținut în 8 părți egale.

3. Presărați cu făină masa de lucru și întindeți foile subțiri de blat. Cu cât vor fi mai subțiri, cu atât mai bine.

4. Încingeți tigaia fără ulei. Puneți o foaie de blat și prăjiți-o în tigaie pe ambele părți timp câteva minute.

5. Foile de blat se coc foarte repede. Procedați la fel cu toate foile. Apoi tăiați-le uniform, resturile de blat vor fi folosite pentru presărat.

6. Crema fiartă. Bateți un ou cu un pahar de zahăr, zahăr vanilat, adăugați 3 linguri de făină și turnați un flux subțire de lapte. Puneți amestecul obținut la foc până va ajunge la fierbere. Folosiți o cratiță cu fundul gros sau preparați crema la bain-marie.

7. Ungeți foile de blat cu crema răcită. Decorați tortul cu firimiturile de blat și dați-l la frigider timp de o oră. Tortul se îmbibă cu cremă foarte repede.

Merită să-l încercați.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1