Tort “Medovik” fără unt – ușor și incredibil de gustos!

Sunteți în căutare unei rețete delicioase de tort pentru un eveniment special? Iată o rețetă de tort parfumat care o să vă placă și o să vă creeze dependență. Tortul “Medovik” este un desert fin și moale, cu blaturi subțiri de miere acoperite cu cremă delicioasă de smântână. Acest tort va fi vedeta incontestabilă pe masa de sărbătoare!

Ingrediente pentru blat

– 3 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 2-3 linguri de miere lichidă

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 3 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 500 ml de smântână (grasă)

– 1 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Amestecați într-un vas emailat ouăle, zahărul și mierea. Puneți vasul la foc mic și amestecați continuu până la dizolvarea zahărului (amestecul trebuie să fie lichid și să curgă din lingură). Nu lăsați amestecul să se îngroașe.

2. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați energic. Adăugați făina, astfel încât aluatul să se lipească ușor de mâini. Nu puneți făină în exces, deoarece va fi dificil să întindeți blaturile.

3. Împărțiți aluatul în bucățele și întindeți 5-10 blaturi.

4. Întindeți blaturile și presărați-le din plin cu făină, deoarece sunt lipicioase. Înțepați-le cu furculița pe toată suprafața.

5. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 5-7 minute.

6. Așezați blaturile coapte pe o suprafață dreaptă și tăiați-le de forma dorită. În niciun caz nu așezați blaturile unul peste altul fără cremă, deoarece se vor lipi. Puneți resturile de blat în cuptor ca să se usuce.

7. Crema. Bateți smântâna și zahărul cu mixerul.

8. Scuturați blaturile reci de excesul de făină și asamblați tortul, ungând fiecare blat cu cremă.

9. Ungeți partea superioară și părțile laterale cu crema rămasă și presărați tortul cu firimituri de blat, radeți deasupra câteva bucățele de ciocolată.

10. Dați tortul la frigider pentru 12 ore ca să se îmbibă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1