Tort ”Medovik” pentru cofetarii leneși – nici măcar aluatul nu-l veți avea de frământat!

Tortul din blat aromat de miere cu cremă fină de frișcă este cu siguranță un desert perfect pentru întreaga familie. În rețeta de mai  jos veți găsi cel mai simplu și rapid mod de preparare a acestui deliciu. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert fascinant, ce va fi deveni foarte des solicitat de către toți membrii familiei.

INGREDIENTE

– 100 g de unt

– 1 pahar de zahăr

– 2 linguri de miere

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 ouă

– 200 g de smântână

– 2 pahare de faină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 400 g de frișcă bătută

– 3 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-o cratiță, amestecați untul cu zahărul, mierea și bicarbonatul de sodiu. Puneți cratița pe foc. Fierbeți la foc mic, timp de 10 minute. Amestecați încontinuu, până amestecul va căpăta o culoare maro.

2. Luați cratița de pe foc. Adăugați smântâna și ouăle. Amestecați bine cu ajutorul unui tel.

3. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați. Obțineți o masă omogenă.

4. Turnați câte o porție de aluat pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Înfigeți fiecare blat cu furculița de câteva ori. Obțineți 2 blaturi.

5. Coaceți fiecare blat în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade timp de aproximativ 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Lăsați blaturile să se răcească, apoi tăiați-le de-a lungul, în jumătate. Obțineți 4 blaturi. Tăiați marginile, astfel încât blaturile să fie de dimensiuni egale. Păstrați resturile de blat pentru decor.

7. Amestecați frișca bătută cu zahărul. Ungeți blaturile cu cremă și asamblați tortul. Decorați cu resturile fărâmițate de blat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1